вівторок, 22 квітня 2008 р.

Запоріжжя приймало "Ігри чемпіонів"

Минулого понеділка господарями спортивного манежу ВАТ «Запоріжсталь» на кілька годин стали учні 13 загальноосвітніх навчальних закладів із обласного центру, Запорізького, Кам’янсько-Дніпровського і Пологівського районів – учасники відбіркового туру Всеукраїнських змагань «БІОЛА» - Ігри чемпіонів», основна мета яких – створення в Україні шкільного спортивного руху, який сприяв би оздоровленню дітей і залученню їх до активних занять фізкультурою і спортом.
Організаторами цього широкомасштабного спортивного заходу виступають Міністерство освіти та науки України, Міністерство України у справах сім΄ї, молоді та спорту, Асоціація атлетів «Клуб «БІОЛА», а проходять змагання за підтримки Національного Олімпійського комітету України. Тож підтримати учасників прийшли начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов, начальник обласного управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки Микола Авраменко, заступник голови регіонального відділення НОК України Ірина Ольховникова, директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олег Рибченко, видатні запорізькі спортсмени – олімпійські чемпіони Ольга Стражева і Олександр Рєзанов.
Суддівство змагань здійснювали знавці своєї справи – провідні викладачі фізвиховання навчальних закладів професійної освіти на чолі із арбітром міжнародної категорії Геннадієм Гусєвим. Вони зафіксували перемогу учнів Чубарівської загальноосвітньої школи (Пологівський район). Підопічні вчителя фізвиховання Віктора Невілько спромоглися випередити три колективи з обласного центру – ліцею № 34 (Шевченківський район), ЗОШ № 72 (Орджонікідзевський район) і гімназії № 47 (Заводський район). Команда з Чубарівки продемонструвала найкращу спортивну підготовку та витримку, повагу до суперників, вміння підтримувати один одного, а восьмикласник Олексій Шинкаревич показав абсолютно найкращий результат у віджиманні від підлоги в упорі лежачи – 57 разів.
Та й взагалі шлях до перемоги був нелегким. Спочатку треба було потрапити до фінального квартету, який визначався за результатами проходження смуги перешкод на величезному полігоні з надувних конструкцій. Згодом у фіналі хлопці мали продемонструвати вправне «фехтування» надувним брусом, а дівчата – на що вони здатні у конкурсі «біатлон» (як справжні білочки вони, бігаючи, змушували котитися велике колесо, а на проміжному фініші ще й закидали м’яч у баскетбольний кошик).
Змагальну частину програми вдало прикрасили танцювальні паузи у виконанні вихованців Студії сучасної хореографії Комунарського районного центру школярів і молоді, а також показові виступи найсильнішої людини планети – багаторазового рекордсмена Книги рекордів Гіннесса Дмитра Халаджі.
Отже, школярі з Чубарівки, здобувши перемогу в регіональному відбірковому турі, отримали путівки до Міжнародного дитячого центру «Артек», де у травні відбуватиметься фінал Всеукраїнських змагань «БІОЛА» – Ігри чемпіонів». Та й решту команд чільного квартету організатори запорізького туру не обійшли увагою, подарувавши кожній спортивне знаряддя для уроків фізкультури.
Олімпійська чемпіонка Сеула-88 Ольга Стражева:
-- Чим більше буде таких заходів для школярів, тим краще. Треба залучати до них більше спонсорів, зробити ці змагання по-справжньому масовими, та й присутність глядачів підбадьорюватиме команди.
На фото Володимира СВИРИДОВА: начальник обласного управління фізичного виховання та спорту Микола Авраменко проводить нагородження команди Чубарівської загальноосвітньої школи.

Немає коментарів: