вівторок, 22 квітня 2008 р.

ІІІ Спортивні ігри школярів України

НАЙШВИДШЕ ПЛИВЛИ В ЕСТАФЕТАХ
У Луганську фінішували фінальні змагання з плавання за програмою ІІІ Спортивних ігор школярів України.
Найвагоміший врожай нагород зібрала вихованка СДЮШОР з водних видів спорту «Мотор Січ» Тетяна Ільїна. Вона була другою на дистанціях 50 і 100 м плавання вільним стилем, «бронзу» завоювала на 200-метрівці. А ще Тетяна двічі святкувала перемоги в естафетах 4 х 50 м і 4 х 100 м вільним стилем разом зі своїми одноклубницями Ілоною Борушок, Валерією Дорошенко, Аліною Полоховою. Ще одна вихованка цієї СДЮШОР Олена Ратнер виборола бронзову медаль у плаванні вільним стилем на 800 м.
Успіх своїх підопічних поділяють заслужені тренери України Анатолій Журавльов, Іван Проскура, а також Вікторія Гринь, Наталія Климова, Людмила Лебідь, Данило Проскура.
Ще одну медаль, бронзову, збірній Запорізької області, яка в командному заліку посіла сьоме місце, приніс вихованець тренера Ігоря Бондаренка (СДЮШОР «Спартак-КПУ») Сергій Фролов (дистанція 1500 м, вільний стиль).


Баскетбол
Чергова перемога підопічних Тараса АРТЕМЕНКА
Тарас Артеменко – тренер чоловічої команди Класичного приватного університету, яка є лідером першої ліги чемпіонату України. Крім того, дбаючи про завтрашній день колективу, талановитий наставник у вільний час тренує команду юнаків в Південному мікрорайоні Запоріжжя, яка нещодавно завоювала золоті нагороди Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.
Раніше ці змагання носили назву Кубок Олександра Волкова, олімпійського чемпіона, який нині очолює Федерацію баскетболу України. До речі, у 2000 і 2001 роках бронзовими призерами цього турніру ставали вихованці ДЮСШ «Будівельник» (директор – Петро Драган). Протягом останніх шести сезонів найсильніші юнацькі колективи країни об’єднані у ВЮБЛ, в якій грають і резервісти команди Класичного приватного університету.
Нинішнього року в турнірі 17-річних баскетболістів брали участь 19 команд, і лише восьми з них судилося виборювати нагороди у фінальному турнірі, що проходив у Палаці спорту «Спартак-КПУ». У чвертьфіналі підопічні Тараса Артеменка довели свою перевагу над БК «Донецьк-91» -- 67:55, у півфіналі здолали опір ДЮК «Одеса» -- 76:66, а у вирішальному матчі здобули перемогу над миколаївською СДЮШОР № 4 – 75:61. Кубок кращого гравця сезону і цінний приз отримав атакуючий захисник запорізької команди Іван Тимощук.
До речі, цей юнак, а також нападаючий Олександр Гарбарчук уже залучаються до ігор першої команди КПУ, яка має реальні шанси на вихід до вищої ліги вітчизняного баскетболу. Якщо це станеться (чимало залежатиме від фінансових можливостей університету), підопічні Тараса Артеменка і там не будуть хлопчиками для биття. Запорука тому – чудовий мікроклімат, що існує в команді.

Немає коментарів: