вівторок, 22 квітня 2008 р.

Гандбол

«Стрімкий м’яч» - шлях до майстерності
У трьох містах країни завершилися фінальні турніри популярного чемпіонату юних гандболістів України на призи клубу «Стрімкий м’яч».
Ці змагання були започатковані 32 роки тому, і запорізькі команди неодноразово перемагали в них. Ось і нині жодна із гандбольних шкіл нашої області не залишилася без нагород.
Перш за все, відзначимо золотий успіх двох команд СДЮШОР гандбольного клубу «ZTR», які змагалися в Брянці Луганської області. 14-річні підопічні тренера Володимира Величка завдали поразок вихованцям місцевої СДЮШОР (14:7), юним гандболістам Южного (20:16) і Зіньківа (Полтавська область) – 23:8. Гравці команди, яку очолює Євген Гарячих, на рік молодші, але й їм не позичати переможного духу, про що свідчать підсумки матчів з командами Луганської СДЮШОР (22:14), ДЮСШ Сквири (Київська область) – 26:11, Нововолинська (Волинська область) – 26:5, а також із земляками з СДЮШОР імені Юрія Лагутіна (23:20). Останні стали срібними призерами змагань, зігравши внічию з луганчанами (13:13) і перемігши юнаків Сквири (32:4) і Нововолинська (19:6).
Бронзові нагороди в активі дівчат з СДЮШОР № 3, які змагалися в Городенці (Івано-Франківська область).


Легка атлетика
«Весняні ластівки»
Таку назву мали Всеукраїнські змагання, що проходили нещодавно в Ялті під егідою Комітету з фізвиховання та спорту МОН України. Вдало виступили на цьому форумі прихильників «королеви» спорту дві юні представниці запорізького «Колос», які навчаються в обласному інтернаті спортивного профілю.
Тетяна Головкіна з села Семенівка Мелітопольського району стала бронзовою призеркою на 1500 м з перешкодами, а на дистанції, вдвічі довшій, посіла четверте місце. Олена Маротчак (Новомиколаївський район) завоювала «бронзу» в складі естафетн6ої команди 100 + 200 + 300 + 400 метрів.
Обох спортсменок підготували заслужені тренери України Микола Мальцев і Олександр Свириденко.

Немає коментарів: