середу, 16 квітня 2008 р.

ІІІ Спортивні ігри школярів України

УСПІХ ЮНИХ ГІМНАСТІВ
Дванадцять медалей завоювали школярі Запорізької області у фінальних змаганнях зі спортивної гімнастики за програмою ІІІ Спортивних ігор школярів України, що проходили в Києві.
Обласне управління з фізичного виховання та спорту делегувало до столиці дві юнацькі команди (по 4 учасники в кожній), укомплектовані вихованцями СДЮШОР № 1 Запорізького міського управління освіти і науки, які навчаються в обласному інтернаті спортивного профілю. І кожен з юних гімнастів приніс нашій області залікові очки.
У командних змаганнях брали участь 12 збірних, а перемогу святкували кияни. Тож друге місце першого запорізького квартету слід розцінювати як великий успіх (друга наша команда фінішувала восьмою). Серед «срібної» четвірки на найвищу похвалу заслуговує підопічний тренера Павла Нетреби 14-річний Олег Степко, котрий став переможцем першості у багатоборстві за програмою кандидатів у майстри спорту, здобув золоті нагороди на коні, кільцях, брусах, в опорному стрибку, «срібло» — за виконання вільних вправ.
З медалями повернулися додому ще чотири запорізькі гімнасти. У змаганнях з багатоборства за програмою першого розряду срібним призером став Олег Стоєв, бронзовим – Євген Сидоров. Валентин Шевченко двічі відзначився в особистих змаганнях, посівши друге місце в опорному стрибку і третє – у вільних вправах. Бронзова нагорода і в активі В’ячеслава Поета (на кільцях).
Залікові очки в скарбничку нашої області також принесли Микита Ануфрієв, Владислав Братковський і Андрій Ступак. Разом з Павлом Нетребою успіх своїх вихованців також поділяють заслужений тренер України Микола Назаренко, Станіслав Бурбела, Володимир Ільїн, Олександр Риндач.
Лідер юних запорізьких гімнастів Олег Степко виявився не дуже говірливим хлопцем, але з експрес-інтерв’ю з ним автор цих рядків зробив висновок, що має справу з максималістом.
— Олег, скільки років ти замаєшся спортивною гімнастикою?
— Дев’ять з половиною.
— Яка із завойованих золотих медалей найдорожча для тебе?
— Усі.
— А шлях до якої з них був найважчим?
— Будь-яка висока нагорода потребує неабияких зусиль.
— У тебе є кумир?
— Так. Це вихованець нашої СДЮШОР № 1 Роман Зозуля, срібний призер Олімпійських ігор у Сіднеї.
— А ти мрієш стати в майбутньому призером Олімпіади?
— І обов’язково чемпіоном.

На фото Володимира СВИРИДОВА: юні гімнасти запорізької області зі своїми наставниками; п’ятиразовий чемпіон ІІІ Спортивних ігор школярів України Олег Степко.

Волейбол
Наші школярки – треті
У Білій Церкві команди дівчат розіграли нагороди ІІІ Спортивних ігор школярів України.
Збірна Запорізької області (тренери – Віра Румянцева і Олена Лисенко) у груповому турнірі на попередній стадії змагань завдала поразок одноліткам з Полтавщини (3:2) і Дніпропетровщини (3:0), але поступилася майбутнім чемпіонкам – волейболісткам Луганщини (0:3).
У півфінальному двобої з командою Київської області (Білої Церкви) наші землячки знову зазнали невдачі – 1:3, але знайшли в собі сили, щоб у матчі за бронзові нагороди взяти гору над спортсменками Рівненщини – 3:1.

Немає коментарів: