пʼятницю, 4 квітня 2008 р.

ІІІ Спортивні ігри школярів України

"Де згоди доброї в товаришів нема,
до діла братись там дарма…"

Ці рядки з відомої байки Івана Крилова мимоволі пригадалися, коли стало відомо, що збірна школярів області у фінальних змаганнях зі дзюдо за програмою ІІІ Спортивних ігор школярів України, які проходили в Луцьку, посіла аж 13-е місце.
Невже таке відставання 15-17-річних запорізьких дзюдоїстів від своїх земляків-юніорів, які на нещодавньому чемпіонаті України в тому ж Луцьку завоювали друге місце в командному заліку? Та ні, виявляється, є в нас і перспективна юнь, проте вона була позбавлена можливості взяти участь у Спортивних іграх школярів через бойкот цього заходу тренерами Андрієм Бондарчуком (СК «Металург»-ШВСМ), Вахідом Токмазовим (ДЮСШ № 11) і Миколою Переродовим (ФСТ «Україна). Ці фахівці послалися на те, що найсильніші юнаки і дівчата готуються до інших стартів. Цікаво, а з яких це пір масштабний спартакіадний захід, яким є Спортивні ігри школярів, заважає набуттю відмінної спортивної форми?
В підсумку лише двом представникам нашої області пощастило піднятися на п’єдестал пошани: Віктор Чирко (Запорізька спортивна школа-інтернат) став срібним призером змагань у ваговій категорії до 73 кг, а Галина Тарасова (обласна СДЮШОР) посіла третє місце у змаганні дівчат вагою понад 70 кг. У решті 14 вагових категоріях запорізькі школярі не могли розраховувати на медалі, оскільки збірна області виступала не в найсильнішому складі.

Немає коментарів: