четвер, 3 квітня 2008 р.

Плавання

На водних доріжках – олімпійське майбутнє
Наприкінці березня у басейні «Купава» Броварського вищого училища фізичної культури відбулися змагання з плавання «Діти – олімпійська надія України».
Ці традиційні змагання для 12-річних юнаків і 10-річних дівчат були організовані Всеукраїнським благодійним фондом сприяння розвитку фізичної культури, спорту і туризму та Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, за сприяння Національного олімпійського комітету України, Міністерства України у справах, сім’ї, молоді та спорту й Федерації плавання України. Головна мета – виявлення обдарованих спортсменів для навчання в спеціалізованих закладах спортивного профілю. Учасників змагань привітала голова Фонду Валентина Шевченко та інші запрошені гості. Також було зачитано привітання від президента НОК України Сергія Бубки.У змаганнях взяли участь 255 спортсменів (110 дівчат та 145 юнаків), що представляли команди Автономної Республіки Крим, 21 областей нашої держави, міст Києва і Севастополя. Протягом двох днів на доріжках точилася запекла боротьба. Серед виступів запорізьких плавців варто відмітити перемоги на дистанціях 50 і 100 м батерфляєм Ганни Шевченко (СДЮШОР з водних видів спорту «Мотор Січ»). Запоріжанка отримала кубки, медалі та подарунки від Всеукраїнського благодійного фонду сприяння розвитку фізичної культури, спорту і туризму, Конгресу ділових жінок України, Федерації плавання України та дипломи від Оргкомітету. Одноклубники Ганни Ярослав Бут, Лєош Козаняк, Вадим Максименко і Максим Семич фінішували третіми в естафеті 4 х 50 м вільним стилем. Успіх своїх підопічних поділяють тренери Вікторія Гринь, Надія Шевченко, Віктор і Світлана Забуги..Дві нагороди завоював Ігор Доненко (СДЮШОР з плавання «Спартак-КПУ»): «срібло» -- на 50-метрівці батерфляєм, «бронзу» -- на такій же дистанції брасом.У вільний від змагань час учасники мали чудову можливість ознайомитися з історичними та культурними пам'ятками міста Києва та відвідати Музей спортивної слави України.
* * *
У полтавському басейні «Юність» фінішував чемпіонат Центральної ради ФСТ «Україна» серед вихованців ДЮСШ і СДЮШОР, що став відбірковим етапом до спартакіади «Стань у лави олімпійців!».
Сімнадцять нагород повезли додому вихованці СДЮШОР «Мотор Січ». Насамперед, відзначимо Марину Соколову, в активі якої – перемоги на дистанціях 100 і 200 м брасом, 400 і 200 м комплексного плавання, «срібло» на 200-метрівці батерфляєм, в естафетах 4 х 50 м і 4 х 100 м вільним стилем, 4 х 100 м комплексного плавання, де вона виступала разом з Анастасією Ящуренко (володаркою срібної медалі на 400-метрівці й бронзової – на 200-метрівці комплексного плавання), бронзовою медалісткою плавання на 200 м на спині Анастасією Огарковою та Іриною Тесленко.Одноклубникові Марини Олексію Легейді не було рівних на 100-метрівці плавання батерфляєм, а Олексій Григор’єв став володарем п’яти бронзових нагород, три з яких він виборов на дистанціях 100, 200 і 400 м плавання вільним стилем, ще дві – в естафетах 4 х 50 і 4 х 100 м вільним стилем разом з Олегом Горчинським, Яном Миленьковським і Віктором Тємкіним.Підготували спортсменів «Мотор Січ», які в командному заліку були третіми, тренери Людмила Лебідь, Віктор і Світлана Забуги.

Немає коментарів: