четвер, 11 березня 2010 р.


Дебют

У школярів – своя Олімпіада
Нинішнього року Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сімї, молоді та спорту і НОК України започаткували для школярів нові змагання – І Всеукраїнську Олімпіаду серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, одними із основних завдань якої є підвищення ефективності роботи спортивних секцій та гуртків у загальноосвітніх навчальних закладів, відбір спортсменів для участі у чемпіонатах світу серед школярів.


Олімпіада проводиться  поетапно: спочатку – у загальноосвітніх навчальних закладах, згодом – на регіональному рівні, на третьому етапі відбуваються зональні і фінальні змагання. Учасники останніх отримують право не тільки виборювати головні нагороди Олімпіади, а й відпочити протягом трьох тижнів у найкращих дитячих центрах країни.
Першими стартували юні майстри татамі: фінальний турнір дзюдоїстів проходив в Одесі, на базі Українського дитячого центру «Молода гвардія». Запорізьку область представляла команда Новомиколаївської ЗОШ № 1, у складі якої відзначилася Марійка Скора (тренер – Сергій Сахаров). За власної ваги 42 кг ця дівчина досить впевнено виступила у ваговій категорії до 48 кг, здобувши бронзову медаль.


Міжнародний дитячий центр «Артек», що розташований у Криму, приймав учасників фінального турніру гандболістів. Там блискуче виступили вихованці тренера СДЮШОР «ZTR» Володимира Величка, які стали володарями золотих нагород, тим самим ствердивши славні традиції запорізької гандбольної школи.

Немає коментарів: