пʼятницю, 30 травня 2008 р.

Традиціїї

Спортивний характер технічного вузу
29 травня в актовому залі Запорізького національного технічного університету зібралися студенти, викладачі, тренери, усі, хто приносить спортивну славу цьому навчальному закладу. Вшановували переможців і призерів чергової спартакіади, а також найкращих спортсменів і тренерів вузу.
Вручення нагород проводив особисто депутат Запорізької обласної ради, голова ради ректорів Запорізького регіону, ректор Запорізького національного технічного університету професор Сергій Бєліков. Вперше перехідний чемпіонський кубок отримали декан факультету інформаційних і обчислювальних технологій Микола Касьян і відповідальний за спортивно-масову роботу на факультеті старший викладач кафедри фізкультури та спорту Юрій Журавльов. Торішнім чемпіонам спартакіади – студентам електротехнічного факультету (декан – Володимир Метельський, відповідальна за спортивно-масову роботу на факультеті – Ольга Федорова) для перемоги не вистачило лише трьох балів. Третє місце посіла збірна транспортного факультету.
А потім розпочався своєрідний парад студентських команд з різних видів спорту. Від профспілки студентів , аспірантів і докторантів ЗНТУ вони отримували смачні призи – торти, а випускники – пам’ятні подарунки. Найбільше оплесків адресувалося призерам міжнародних турнірів – вузівським гирьовикам (тренер – Олексій Щокін), чемпіонові Європи з кульової стрільби серед юніорів Денису Філістовичу, плавцям – кандидату в члени Олімпійської збірної України Любові Король і призерові Всесвітньої Універсіади Сергію Кисельову, призерові чемпіонату світу з кікбоксінгу Володимиру Семикіну і, звичайно ж, збірній ЗНТУ зі спортивної аеробіки, в складі якої виступають 19 майстрів спорту і стільки ж кандидатів у майстри.

До речі, того вечора Сергій Бєліков вручив посвідчення і знаки «Майстер спорту України» Світлані Шиловій, Ользі Лисенко, Олександрі Чвановій і Валерії Томах.
Тріумфальним виявився вихід на сцену команди-сенсації – гандболістів клубу «ЗНТУ-ЗАБ» на чолі з їхнім наставником – заслуженим тренером України Анатолієм Невинським. Цей колектив, немов вихор, увірвалася у Суперлігу чемпіонату України, де на рівних грав з її грандами й, посівши шосте місце, випередив на фініші кількох старожилів елітного ешелону вітчизняного гандболу. А завершила сезон збірна ЗНТУ завоюванням бронзових нагород І Студентських спортивних ігор України.
Голова правління ВАТ «Запоріжалюмінбуд» Анатолій Антоненко приїхав привітати команду не з порожніми руками: гандболістам і тренерам він вручив телевізори, а улюбленцю уболівальників – голкіперу Євгену Сапуну – мікрохвильову піч.
У загальну канву спортивного вечора вдало впліталися показові виступи майстрів спортивної аеробіки, номери учасників вузівської художньої самодіяльності та студентської команди КВН.
Великій групі викладачів ЗНТУ були вручені грамоти міського і обласного спортуправлінь, обласного управління з фізичного виховання та спорту, а ректор вузу Сергій Бєліков, завідуюча кафедрою фізичної культури та спорту Людмила Соловйова і завідуюча кафедрою олімпійських та ігрових видів спорту Світлана Атаманюк нагороджені Почесними грамотами Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України.
Під завісу вечора зі словами вдячності до ректорату ЗНТУ, своїх викладачів, наставників і товаришів по спортивним командам звернулися випускники 2008 року баскетболіст Володимир Бутенко і майстер спорту зі спортивної аеробіки Олена Мігунова.






















Немає коментарів: