вівторок, 27 травня 2008 р.

"Старти надій"

Чемпіони навчаються у 99-му ліцеї
Протягом двох днів на запорізькому стадіоні «Локомотив» проходили обласні змагання «Старти надій» серед учнів сьомих класів загальноосвітніх навчальних закладів.
— «Стартам надій нині виповнюється 32 роки, і чутки про те, що «Козацький гарт» їх витісняє, перебільшені, — вважає директор обласної ДЮСШ Петро Грабчильов. – Навіть на початку 90-х, коли не проводилися всеукраїнські фінали, обласні змагання ми обов’язково влаштовували. Нині нагороди обласного управління з фізичного виховання виборювали переважно команди районів Запоріжжя, за винятком Жовтневого, на території якого й відбувалися обласні змагання. Важко навіть збагнути причини такого ігнорування популярних змагань. А периферія взагалі була представлена лише Приазовською ЗОШ № 2 і Кушугумською середньою школою. Між іншим, є добре підготовлені класи в Енергодарі, Мелітополі та Бердянську. І як не згадати, що у 80-х роках минулого століття команда бердянської СШ № 11 посідала призові місця у республіканських «Стартах надій».
Ще задовго до того, як суддівська колегія підбила підсумки цьогорічного обласного фіналу стало зрозуміло, що перемогу в комплексному заліку знову святкуватимуть учні ліцею № 99 з Хортицького району. Їхня вчителька фізкультури Валентина Вікторівна Силюк розповіла, що її підопічні попередніх років чотири рази поспіль перемагали в обласних «Стартах надій», стільки ж разів брали участь у Всеукраїнських змаганнях в Артеці. Учень 99-го ліцею Андрій Карпенко торік там виборов золоту медаль у стрибках у довжину. Раніше цей клас разом з Валентиною Вікторівною готував до «Стартів надій» Олександр Степанович Щербина. Два місяці тому він пішов на пенсії, але зі своїми колишніми підопічними не розлучається і приїхав вболівати за них на «Локомотив».
Уже після перших стартів хортичани вийшли у лідери. Вагомий внесок у командну перемогу зробила Анастасія Трубіцька, котра показала найкращі результати у стрибках у довжину (4,70 м), підніманні тулуба з положення лежачи на спині (76 разів), в бігові на 800 м (2 хв. 31,1 сек.) і посіла третє місце на 60-метрівці. Намагалися не відставати від однокласниці й хлопці. Брати Антон і Кирило Фоменко передували у підніманні тулуба (відповідно 75 і 73 рази), а Стас Мозулевський переміг у бігові на 1000 м (3 хв. 02,4 сек.). Природно, і у змішаній естафеті (8 х 50 м) семикласникам ліцею № 99 не було рівних.
Здобувши свою п’яту перемогу в обласних змаганнях, ліцеїсти з Хортицького району вп’яте завоювали путівку до Міжнародного дитячого центру «Артек», де восени відбудеться Всеукраїнський фінал «Стартів надій». А семикласники загальноосвітньої школи фізичної культури № 18 (Шевченківський район) і ЗОШ № 87 (Ленінський район), що посіли відповідно друге і третє місця, свої мрії про поїздку до Криму відклали до наступного року.


Пауерліфтінг
Останній акорд спартакіади
Збірна Мелітопольського державного промислово-економічного технікуму (МДПЕТ) виборола перше місце у змаганнях з пауерліфтінгу в залік обласної спартакіади вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації.
Як розповів головний спеціаліст обласного управління з фізвиховання та спорту Леонід Толкачов, турнір з пауерліфтінгу став останнім видом спартакіади. Чудові результати показали мелітопольці, яких підготував викладач кафедри фізвиховання МДПЕТ Дмитро Глек. Його підопічні випередили навіть постійних фаворитів у цьому виді спорту – студентів Запорізького авіаційного коледжу та їхніх земляків із гідроенергетичного коледжу.
Загалом до програми спартакіади входили змагання з 10 видів спорту, в яких узяли участь спортсмени 11 навчальних закладів Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Токмака, Оріхова. Перемогу святкувала збірна Запорізького авіаційного коледжу, яка обійшла майбутніх металургів і команду МДПЕТ. Втім, мелітопольці мають намір у вересні довести свою спроможність у волейбольному і шаховому турнірах Всеукраїнських студентських ігор.

Немає коментарів: