середу, 21 травня 2008 р.

Важка атлетика

З перемогою у комплексному заліку
повернулася збірна школярів нашої області з міста Коломия (Івано-Франківська область), де проходив фінальний турнір з важкої атлетики за програмою ІІІ Спортивних ігор школярів України.

Дівочий квінтет запорізької команди, який традиційно останніх років входить до числа призерів всеукраїнських змагань, і цього разу був на висоті, посівши друге місце. У ваговій категорії до 63 кг основна боротьба за «золото» розгорнулася між двома нашими землячками - 16-річною Наталією Хльосткіною і Аліною Удовиченко, яка на рік доросліша. Вони суттєво відірвалися від переслідувачів і за сумою двоборства показали однаковий результат – 182 кг, що на 22 кг перевищує норматив майстра спорту. Лише менша власна вага дозволила Наталії піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. У ваговій категорії до 69 кг звання чемпіонки завоювала 15-річна Наталія Сирота, а її сестра Тетяна була неперевершеною у вазі понад 69 кг. Анжеліка Хлєбникова (вагова категорія – до 44 кг) здобула срібну нагороду.
Порадували своїми виступами й запорізькі юнаки, які посіли перше командне місце, що, безумовно, є великим успіхом для нащадків уславленого Леоніда Жаботинського. Чемпіонами ІІІ Спортивних ігор школярів України стали Влад Кияшко (до 50 кг) і 16-річний Віталій Корнієнко (до 77 кг), котрий у двоборстві показав доволі високий результат 275 кг. Євген Сєрков (понад 94 кг) – володар срібної медалі. При цьому Віталій і Євген виконали нормативи майстра спорту.
Водночас з ІІІ Спортивними іграми школярів там же, в Коломиї, були розіграні нагороди чемпіонату України серед кадетів (вік – до 17 років). Дві Наталії – Хльосткіна і Сирота й тут були найсильнішими, Аліна Удовиченко і Тетяна Сирота посіли другі місця, Анжеліка Хлєбнікова – третє. У змаганні юнаків чемпіонами стали Влад Кияшко, Віталій Корнієнко і Євген Сєрков, а Олександр Усов (до 69 кг) посів друге місце.
Цей злет юних штангістів став можливим завдяки існуванню в нашій області інтернату спортивного профілю, де навчаються більшість членів запорізької команди (лише Олександр Усов – у загальноосвітній школі). Готували ж їх до змагань заслужений тренер України Микола Дубов, а також Людмила і Олександр Слободянюки. Віддамо належне й бердянському фахівцеві – заслуженому тренерові України Олександру Савону, під орудою якого розпочинали свій шлях у важкій атлетиці Наталія Хльосткіна і Віталій Корнієнко.
На честь чемпіонів, призерів ІІІ Спортивних ігор школярів та їхніх тренерів було влаштовано врочистий прийом в обласному управлінні з фізичного виховання та спорту, де їх вітали керівник цієї установи Микола Авраменко, президент Федерації важкої атлетики Запорізької області Дмитро Сухінін і директор СДЮШОР «Спартак» з важкої атлетики Олександр Нерубальщук.
Попереду в трьох лауреатів спортивного травня – Євгена Сєркова, Аліни Удовиченко і Наталії Хльосткіної – підготовка до чемпіонату Європи серед кадетів, який відбудеться в липні у Франції, а Наталія і Тетяна Сироти готуватимуться до вересневого юніорського чемпіонату континенту (Албанія).
Фото Володимира СВИРИДОВА

Немає коментарів: