вівторок, 23 вересня 2008 р.

Ювіеї

Альма-матер чемпіонів і фахівців спорту
Минулої п’ятниці в обласному театрі імені В. Магара відбулися врочистості, присвячені 40-чіччю факультету фізичного виховання ЗНУ.
Як зазначив у вступному слові декан факультету професор Микола Маліков, ці роки були сповнені натхненною працею. Вуз пишається тим, що в його стінах вищу освіту отримали 14 чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, понад 30 чемпіонів світу та Європи, талановиті викладачі та тренери. Ювілей надихнув Миколу Васильовича на поетичні рядки, які були зустрінуті овацією.
Заступник голови облдержадміністрації, президент обласної федерації волейболу Олександр Сін вручив медаль «За розвиток Запорізького краю» Миколі Малікову, а голова постійної комісії з питань науки, освіти та культури обласної ради Валентина Сватьєва – орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» колишньому декану факультету Валентині Зайцевій. Велика група працівників факультету відзначена Почесними грамотами обласної ради та облдержадміністрації.
Красень-кубок подарував ювілярам начальник обласного управління з фізичного виховання та спорту Микола Авраменко. До речі, дарунки ювіляри отримували від своїх випускників різних років, колег з інших вузів, клубів з ігрових видів спорту найрізноманітніші – від пісень і показових спортивних виступів до телевізора від Класичного приватного університету.
З цікавістю були вислухані спогади першого декана факультету Олександра Фурманова, що приїхав з Білорусії, його наступників Владислава Кульпінського і Світлани Волкової, генерал-лейтенанта Вкасиля Крутова.
Олімпійський чемпіон Монреаля-76 Олександр Рєзанов вважає, що знання з теорії та методики фізвиховання, які він отримав на факультеті, неоціненні для нього, як тренера гандбольної команди «ZTR». Такої ж думки дотримуються сотні випускників, для яких насущним й сьогодні залишається девіз, проголошений на факультеті багато років тому: «Спорт – космодром особистості».

Немає коментарів: