понеділок, 15 вересня 2008 р.

На честь Дня фізичної культури та спорту України

НА АЛЕЯХ «ДУБОВКИ»
Свято шанувальників здорового способу життя прийшло на запорізьку землю 11 вересня, коли на одній із алей Центрального парку культури та відпочинку «Дубовий гай» було дано старт традиційному легкоатлетичному кросу серед учнів профтехучилищ, студентів технікумів і вузів.
— Цими змаганнями ми відкриваємо не тільки спартакіаду навчальних закладів нашого регіону, до якої входять 15 видів спорту, а й Олімпійський тиждень на Запоріжжі, — розповів начальник обласного управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Микола Авраменко. – Крос було призначено на будній день тому, що у суботу багато навчальних закладів проводять туристські зльоти за межами міста, які також присвячуються Дню фізичної культури та спорту.
Усього в кросі взяли участь понад 600 юнаків і дівчат. Серед переможців та призерів – учні Запорізького центру профтехосвіти швейного та перукарського мистецтва, ліцеїв водного та автотранспорту, студенти медичного, авіаційного та металургійного коледжів, ЗНУ. Вони отримали у нагороду не тільки грамоти, а й книги олімпійської тематики.
Із обов’язками членів суддівської колегії блискуче впоралися викладачі фізвиховання. Бесідуємо з секретарем змагань – керівником фізвиховання Запорізького будівельного центру профтехосвіти Ольгою Нєткал, яка очолює обласну методичну секцію викладачів фізвиховання профтехосвіти.
— Якими здобутками зустрічає ваш навчальний заклад День фізичної культури та спорту?
— Цього року наш центр уперше посів друге місце у Всеукраїнському огляді-конкурсу на кращу постановку спортивно-масової роботи.
— Які складові цього успіху?
— По-перше, ми відчуваємо велику підтримку з боку директора центру Андрія Андрійовича Міхєєва, усього педагогічного колективу, який бере активну участь у всіх спортивно-масових заходах. Ну, а моїми однодумцями я вважаю колег Олександра Попеля і Григорія Горна, які володіють неабияким вмінням залучення учнів до занять фізкультурою та спортом.

Немає коментарів: