понеділок, 15 вересня 2008 р.





Свято на Набережній
Минулої суботи у Запоріжжі відбулося спортивне свято, яке сміливо можна вважати Олімпійським уроком. Місцем його проведення стала Набережна Дніпра.
Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов привітав учасників свята з Днем фізичної культури і спорту й зазначив, що розпочинається Олімпійський тиждень, протягом якого до шкіл завітають призери Олімпійських ігор, інші уславлені спортсмени та тренери. Бурхливими оплесками був зустрінутий бронзовий призер ХХІХ олімпійських ігор з греко-римської боротьби Армен Варданян, котрий закликав юних земляків займатися спортом і дотримуватися здорового способу життя.
Після урочистого відкриття свята стартувала 15-етапна легкоатлетична естафета, організована міським управлінням з питань фізичної культури, спорту та туризму. У змаганнях взяли участь команди 35 навчальних закладів міста, а перемогу вже в одинадцяте святкували учні ліцею № 99. Друге і третє місця посіли команди відповідно 23-ї і 65-ї загальноосвітніх шкіл.
Захоплююче видовище являла собою велогонка, в якій стартували юнаки, дорослі спортсмени й ветерани. До речі, серед останніх на 5-кілометровій дистанції перемогу святкував спартаківець Віктор Кемкін, а у двох інших вікових групах (юнаки долали відстань у 10 км, дорослі – у 20) – триатлети Артем Онищенко і Максим Чорний.
Переможці й призери отримали у нагороду від організаторів кубки, медалі, грамоти, а від обласного відділення НОК – футболки, бейсболи і значки з олімпійською символікою.
На фото Володимира СВИРИДОВА: старт легкоатлетичної естафети і велогонки; нагородження переможців і призерів змагань проводить начальник обласного управління фізвиховання та спорту МОН України Микола Авраменко.

Немає коментарів: