четвер, 9 жовтня 2008 р.

Бокс

Іван Безверхий – бронзовий призер чемпіонату світу
У майбутній столиці Всесвітньої Універсіади 2013 року – Казані – відбулися перші змагання під егідою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) – III чемпіонат світу з боксу серед студентів.
Відзначимо, що світова першість з боксу серед студентів проходить кожні два роки, так само, як і з інших видів спорту, що не включені до програми Всесвітніх Універсіад. До столиці Татарстану прибули 130 боксерів із 16 країн світу – Італії, Чехії, Литви, Казахстану, ПАР, Німеччини, Коста-Ріки, Нігерії, Фінляндії, Монголії, України та інших.
Українські боксери виграли одну золоту й три бронзові нагороди. Чемпіоном світу у вазі до 81 кг став Олександр Гвоздик, який у фінальному двобої з рахунком 14:6 переміг казаха Даніяра Устембаєва, а бронзові медалі здобули Дмитро Руденко (54 кг), Дмитро Драгунов (75 кг) та Іван Безверхий (понад 91 кг). Останній є студентом третього курсу Запорізького національного університету, а боксерську науку опановує в СК «Мотор Січ» під орудою тренера Станіслава Карандєя. Саме моторобудівники профінансували поїздку Івана до Казані.
Безверхий розпочав свій виступ у Казані з дострокової перемоги в четвертому раунді над турецьким боксером Саметом Кескіномм. Проте в майже рівному півфінальному протистоянні Івана та Ніяза Файзулліна з Уфи сильнішим виявився росіянин, котрий згодом і виграв титул чемпіона світу.

Немає коментарів: