понеділок, 20 жовтня 2008 р.

Спортивне орієнтування

СТАРТИ ЖОВТО-БАГРЯНОЇ ОСЕНІ
Протягом двох днів в одному з мальовничих куточків острова Хортиця проходив чемпіонат області зі спортивного орієнтування серед учнівської та студентської молоді «Азимут-2008», присвячений 65-й річниці визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників.
У цих змаганнях, що були організовані обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді (ЗОЦТКУМ), який очолює Тетяна Митрофанова, взяли участь шанувальники бігу з компасом і картою із Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, Енергодара, а також десяти сільських районів області. Вік учасників – від 10 до 22 років.
Першого дня, незважаючи на дощову погоду, на старт особистої першості вийшли 136 орієнтувальників. Абсолютно кращий час показав п’ятикурсник Запорізького національного університету Андрій Царенко.
Наступного дня проводилися змагання з командної естафети. У старший віковій групі поза конкуренцією була збірна ЗОЦТКУМ, керівником якої є майстер спорту Лілія Пох. До речі, нещодавно до титулу срібної призерки чемпіонату світу серед ветеранів Лілія Василівна додала дві медалі Європейських ігор ветеранів, що проходили у шведському місті Мальме: срібну вона завоювала на середній дистанції, бронзову – на довгій.
У двох інших вікових групах перемогу святкували периферійній команди: у середній – збірна Приморського району (керівник – Світлана Ніколюк), у молодшій – Веселівського (керівник – Сергій Василенко).
Чемпіонат області став останнім стартом нинішнього сезону для учнівської та студентської молоді. Адже традиційна «Сніжинка» відбудеться вже наприкінці січня наступного року
.
На фото: на трасі змагань; щасливі посмішки переможців і призері

Немає коментарів: