неділю, 29 червня 2008 р.

ОБМІНЯЛИСЯ ДОСВІДОМ
Наталія МЯЧИНА,
начальник учбово-спортивного відділу
Запорізького обласного управління фізичного виховання та спорту
У нашій області функціонують 42 професійно-технічні навчальні заклади, в більшості яких велика увага приділяється фізкультурно-масовій і спортивній роботі.
Зразком для інших є Запорізький будівельний центр профтехосвіти (директор – Андрій Міхєєв, керівник фізвиховання Ольга Неткал). Учні цього навчального закладу перемогли у фінальному турі обласних змагань за програмою Всеукраїнського фізкультурно-патрітотичного комплексу «Козацький гарт», виграли Кубок області з міні-футболу. Конкуренцію лідерові прагне скласти Мелітопольський професійний ліцей залізничного транспорту, в активі якого перші місця в баскетбольному і волейбольному кубкових юнацьких турнірах (директор – Іван Потєряєв, керівник фізвиховання – Світлана Серебреникова). Непогано організована спортивно-масова робота також у запорізьких ВПУ № 23, професійних будівельному і металургійному ліцеях.
На жаль, є такі заклади профтехосвіти, керівники яких, посилаючись на відсутність коштів, не утруднюють себе клопотами з делегування своїх команд на обласні змагання. Це – Великобілозерський, Веселівський Куйбишевський, Чубарівський і Якимівський професійні аграрні ліцеї, Михайлівське ВПУ № 52, Оріхівський професійний ліцей.
Звичайно, про ефективність навчального процесу і всіляких спортивних заходів дбають, перш за все, викладачі й керівники фізичного виховання. Саме для них обласне управління з фізичного виховання та спорту кожного кварталу влаштовує засідання методичної секції, під час яких проводяться відкриті уроки з використанням інноваційних технологій, йде обговорення нововведень, обмін досвідом у проведенні спортивно-масових заходів.
Підсумкове засідання цієї секції нещодавно було проведене на базі Бердянського професійного ліцею. Учасники зібрання ознайомилися з матеріально-технічною базою професійно-технічних навчальних закладів Бердянська, планами роботи і звітною документацією. Обговорювалися питання профорієнтації абітурієнтів в різних регіонах області, методичні розробки з використання інноваційних методів роботи на уроках фізичної культури. Здійснено аналіз стану нестандартного обладнання і доцільності його використання в навчально-виховному процесі.
Робота методичної секції розрахована на три дні, тож один із них був присвячений змаганням за участю керівників і викладачів фізичної культури з волейболу, настільного тенісу, плавання, шахів, шашок, туризму. Отже, перебування в Бердянську запам’ятається їм надовго.
На фото автора: у роботі методичної секції використовуються сучасні інформаційні технології; їх об’єднує спільна справа.

Немає коментарів: