вівторок, 3 червня 2008 р.

Прес-конференції

КУЗНЯ СПОРТИВНИХ ФАХІВЦІВ ГОТУЄТЬСЯ ДО ЮВІЛЕЮ
19 вересня нинішнього року свій 40-річний ювілей відзначатиме факультет фізичного виховання Запорізького національного університету. Підготовці до цієї події була присвячена прес-конференція, яку організували адміністрація факультету, управління у справах сімї, молоді та спорту облдержадміністрації і Запорізька асоціація спортивних журналістів.
Декан факультету фізичного виховання ЗНУ Микола Маліков відзначив, що 17 випускників і нинішніх студентів є гордістю не тільки Запоріжжя і області, а й усієї України. Досить згадати імена олімпійських чемпіонів – гандболістів Олександра Рєзанова і Сергія Кушнирюка, бігунки Тетяни Самоленко, гімнастки Ольги Стражевої, призерів головних змагань сучасності – плавця Дениса Силантьєва, легкоатлетки Вікторії Стьопіної, гандболістки Ірини Гончарової, стрибунів у воду Олени Жупиної і володаря Кубка європейських чемпіонів Антона Захарова… Деякі з них зараз мешкають в інших містах України, але адміністрація факультету сподівається, що усі вони візьмуть участь у ювілейних заходах.
- Нам є чим пишатися й що показати, - з гордістю сказав Микола Васильович. – Тому ми хочемо, щоб 40-річчя факультету пройшло на належному рівні. Торік наш факультет посів третє місце в конкурсі на кращу організацію спортивної та фізкультурно-масової роботи й був відзначений Кубком і Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Ми – кількаразові призери Всеукраїнської Універсіади. Кілька наших студентів і випускників уже є володарями олімпійських ліцензій і кандидатами на участь в Іграх-2008 у Пекіні: Людмила Лусникова і Євген Сотников (дзюдо), армен Варданян (греко-римська боротьба), Денис Силантьєв (плавання), Антон Захаров (стрибки у воду). Сподіваюсь, що найближчим часом цей список буде продовжений. Представництво у таких грандіозних і масштабних змаганнях позитивно впливає на імідж не тільки факультету та університету, а й області.
До 40-річчя факультету буде приурочено чимало заходів спортивного плану, спортивної науки. Для колишніх випускників ЗНУ, представників засобів масової інформації, усіх, хто зацікавлений у проведенні цих заходів, влаштовано «гарячу лінію», яка вже вчора почала діяти за телефоном 764-30-14.

Немає коментарів: