вівторок, 24 червня 2008 р.

ІІІ Спортивні ігри школярів України

Головний приз поїхав до столиці
Перемогою збірної Києва завершився в запорізькому Палаці спорту «Юність» фінальний гандбольний турнір команд дівчат за програмою ІІІ Спортивних ігор школярів України.
Обрання гандбольної столиці України місцем проведення цих змагань було дуже доречним. По-перше, головну спортивну арену індустріального міста віднедавна очолює Іван Лужаниця, який цінує місцеві гандбольні традиції й створив найкращі умови для учасників турніру. Досить зважити на те, що ігри проводилися на тому ж європокритті, на якому нещодавно вели суперечку чоловічі збірні України і Норвегії у відбірковому матчі до чемпіонату світу. По-друге, начальник Запорізького обласного управління фізвиховання та спорту Микола Авраменко, подбав про те, щоб перебування команд у місті на Дніпрі запам’яталося не тільки іграми, а й знайомством з колискою українського козацтва – островом Хортицею.
Змагання розпочалися іграми у двох квартетах, по дві кращі команди з яких виходили до стадії плей-офф. Це право здобули збірні Запорізької, Київської, Херсонської областей і міста Києва. У стикових матчах юні столичні гандболістки завдали поразки команді Київщини – 26:17 (15:8), а запоріжанки – херсонкам – 21:17 (10:7).
І ось, нарешті, заключний день, що став найщасливішим для підопічних київського тренера Людмили Федоренко. Як вважає головний арбітр змагань Вадим Іванов, перемога над командою запорізької СДЮШОР № 3 далася киянкам нелегко. У середині першої половини зустрічі господарки майданчика завдяки зусиллям найвлучнішого гравця турніру – лівої крайньої Насті Останіної – вели – 8:3, але до перерви ця перевага розтанула до мінімуму – 17:16. У другому таймі вже домінували киянки, серед яких неабияким вмінням завершувати наступальні дії своєї команди відрізнялася Юлія Андрійчук. Тринадцять разів вона змушувала капітулювати голкіперів запорізької команди! Кінцевий підсумок матчу – 31:29 на користь столичних дівчат.
Третє місце посіла збірна Херсонщини на чолі із заслуженим тренером України Михайлом Милославським, яка вирвала перемогу в команди Київської області – 23:22 (9:13).
Наступні місця розподілилися таким чином: 5-е – Дніпропетровська область, 6-е – Одеська, 7-е – Рівненська, 8-е – Закарпатська.

Фото Василя БІЧЕНКА і Володимира СВИРИДОВА

* * *

Команди юнаків змагалися у Броварах. Збірна Запорізької області на попередній стадії змагань обіграла команди Чернівецької та Луганської областей і з двома заліковими очками потрапила до фінальної частини ІІІ Спортивних ігор школярів.
У груповому турнірі запоріжці взяли гору над полтавчанами, але з різницею в один м’яч поступилися команді Києва. На жаль, у півфіналі підопічні Сергія Яковенка і Олексія Харченка зазнали поразки від збірної Київської області, кольори якої захищали вихованці місцевого училища олімпійського резерву (18:24), а в матчі за третє місце – столичним гандболістам – 9:18. В підсумку – четверте місце.

Немає коментарів: