понеділок, 13 червня 2011 р.

Чубарівка – столиця «Козацьких розваг»


Небезпідставно так вважає начальник навчально-спортивного відділу Запорізького обласного управління з фізичного виховання та спорту Наталя МЯЧИНА. Адже це село Пологівського району, а конкретно Чубарівський професійний аграрний ліцей, який очолює Андрій Зеленцов, останніх років традиційно приймає популярні обласні змагання учнів профтехосвіти «Козацькі розваги».
  — Ми очікували на приїзд не менше десяти команд, - стверджує Наталя Іванівна, - прибули ж тільки шість (решті завадили фінансові негаразди), але отримали величезне задоволення, насамперед, від спілкування з однолітками, а хтось і знайшов нових друзів. Між іншим, «Козацьким розвагам» передував дощ, та невдовзі він припинився, і гості відчули тепло не тільки сонячних променів, а й гостинності господарів, які їх напоїли духмяним чаєм. Навіть у мелітопольців, що добиралися до Чубарівки битим шляхом, повеселішали обличчя.

Щодо ж перебігу подій під час змагань, роль фаворита несподівано взяла на себе команда Куйбишевського професійного аграрного ліцею, представники якого перемогли у стрибків у довжину з місця, перетягуванні линви та підніманні 16-кілограмової «гетьманської булави» протягом 30 секунд. Спочатку я дивувалася такому завзяттю юних куйбишевців, а потім зрозуміла, що їх стимулює присутність директора ліцею Володимира Деменка.
А ще б я відзначила команду Молочанського професійного аграрного ліцею, якій не було рівних у метанні довбні та зустрічній естафеті «Як козаки за сіллю ходили». У стрільбі з пневматичної гвинтівки кращий результат показав учень Бердянського центру професійно-технічної освіти Анатолій Краснов, а в підтягуванні на поперечині – Сергій Рогач з команди господарів.
Вдало доповнили програму виступи учасників художньої самодіяльності, всілякі конкурси, а особливе задоволення учасники «Козацьких розваг» отримали від власноруч приготованого кулішу.

Немає коментарів: