середу, 20 квітня 2011 р.

Cпортивна аеробіка

Тріумф запорізьких студентів
На велике спортивне свято перетворилося врочисте відкриття фінальних змагань зі спортивної аеробіки за програмою Х літньої Універсіади України, що проходили у спорткомплексі Запорізького національного університету.

З вітальними словами до учасників, як представляли 12 регіонів країни, зверталися секретар Запорізької міської ради Володимир Кальцев, голова обласної ради ректорів вищих навчальних закладів, ректор ЗНТУ Сергій Бєліков, президент Федерації України зі спортивної аеробіки та фітнесу Тетяна Пасічна. Запорізька міська організація Партії Регіонів презентувала кожній команді чудові красені-торти, а ансамбль сучасної хореографії «Фенікс», збірна студентська команда України зі спортивної аеробіки та майстри ушу з ДЮСШ № 10 подарували усім присутнім свої показові виступи.
Ці змагання мали визначити коло кандидатів до студентської збірної, яка в серпні нинішнього року візьме участь у Всесвітній літній Універсіаді, що відбудеться в Китаї. Тож суперництво було запеклим, і суддівській колегії на чолі зі заслуженим тренером України Світланою Атаманюк, аби визначити найсильніших, доводилося враховувати найдрібніші нюанси виступів спортсменів. Натомість володар головного призу – за перемогу в загальнокомандному – визначився заздалегідь. Це – збірна Запорізької області, яку підготувало тренерське тріо у складі Олени Черненко, Катерини Іванової (обидві – ЗНТУ) та Євгенії Добродуб (КПУ). Наші земляки на 332 очки випередили найближчого опонента – збірну Донеччини. Третє місце посіли столичні майстри аеробіки.
За підсумками виступів у окремих видах програми змагань запорізькі студенти завоювали п’ять найвищих нагород: в індивідуальних змаганнях серед чоловіків – Тарас Булдигін (ЗНУ), в категорії «трійця» -- команда Бердянського державного педагогічного університету, у групових вправах зі спортивної аеробіки та у фанк-аеробіці – об’єднана команда ЗНТУ і КПУ, у степ-аеробіці – ЗНТУ.
Срібних медалей удостоєні: Оксана Жовновата (БДПУ), «трійця» ЗНТУ, у категорії «денс» - студенти ЗНУ. Володарями бронзових нагород стали Катерина Стоколос (ЗНТУ) і шістка студентів ЗНУ, що брала участь у групових вправах.
Остаточно склад студентської збірної України визначиться 18 – 21 травня на чемпіонаті України в Севастополі, попередньо ж до нього увійшли четверо студентів із вузів нашої області.

Коментар начальника обласного управління з фізичного виховання та спорту Миколи АВРАМЕНКА:
- Успіх студентів нашої області цілком закономірний. Завдяки тій роботі, яку проводить обласна федерація спортивної аеробіки та фітнесу, увазі керівників навчальних закладів, сьогодні цьому виду активного відпочинку віддають перевагу 15 відсотків учнівської та студентської молоді з числа тих, що займаються спортом. Майже кожний вуз області проводить щорічні бали аеробіки, а ректорат ЗНТУ бере на себе ініціативу організації обласного балу. Молодь цей вид спорту приваблює практично відсутністю травматизму. Якщо раніше спортивною аеробікою займалися виключно дівчата, то останніх років до неї активно залучаються й юнаки. Ми пишаємося нашими чемпіонами Європи серед студентів, а в масштабі світових першостей вони вже входили до чільної п’ятірки. Не можу не сказати добре слово на адресу ректора ЗНТУ Сергія Бєлікова, який порівну розділив свою уболівальницьку прихильність між гандболом і спортивною аеробікою. Перспективу розвитку аеробіки в нашій області я бачу в тому, що колишні призери всеукраїнських та міжнародних змагань стали тренерами й активно впроваджують цей вид спорту у вищих навчальних закладах усіх рівнів акредитації, профтехучилищах і навіть у загальноосвітніх школах.

На фото Василя БІЧЕНКА: команда ЗНТУ – переможниця змагань зі степ-аеробіки; голова обласної ради ректорів вузів Сергій Бєліков високо підняв над головою кубок за загальнокомандну перемогу, що здобув запорізьку прописку.

Немає коментарів: