середу, 20 квітня 2011 р.

Гандбол. Універсіада-2011

Запоріжці задовольнилися «сріблом»
Протягом п’яти днів у спорткомплексі ВАТ «Запоріжтрансформатор» проходив чоловічий гандбольний турнір за програмою Х літньої Універсіади України, в якому взяли участь збірні студентські команди дев’яти областей.
Перед початком змагань представники команд запропонували створити дві групи. Команди, що увійшли до найсильнішої з цих груп, розігрували перше – п’ясте місця, решта – з шостого по дев’яте.
- До першої групи увійшли ті збірні, кольори яких захищають гравці клубів, що представлені в Суперлізі або вищій лізі чемпіонату України. Це було зроблено, перш за все, заради спортивного принципу, -- стверджує головний арбітр турніру Анатолій Криворучко. 
Збірну Одеської області до Запоріжжя привіз тренер южненського «Портовика» Віталій Андронов. Природно, складі цієї команди був укомплектований практично гравцями команди, що претендує на одне з призових місць у національному чемпіонаті. А от збірну нашої області, складену зі студентів ЗНУ та ЗНТУ, очолили  наставники двох вищолігових команд -- В'ячеслав Дідушенко («ZTR-СДЮШОР») і В'ячеслав Лочман («ЗНТУ-ЗАБ»). Запорізькі клуби Суперліги делегували до лав збірної лише чотирьох гравців – Євгена Константинова, Станіслава Петричка, Євгена Мельниченка (всі – «ZTR») і Євгена Рябка («Мотор-ЗНТУ-ЗАБ»). 

У першому матчі запорізькі студенти довели свою перевагою над збірною Львівської області (43:7), але наступного дня зіграли внічию з командою Донецької області (26:26). У третьому турі наші земляки завдали поразки збірній Луганської області - 36:29. Отже, у матчі, який визначав долю першого місця, зустрілися запоріжці та одесити (останні в попередніх іграх не втратили жодного очка).
Збірна Запорізької області грала таким складом: Веремчук, Лінник (1), Рябко (9), Ковбарь, Мороко (4), Константинов (1), Смирнов (2); Дерев'янкін, Некрасов (4), Волобуєв (1), Янковський (1). 
Тривалий час суперники обмінювалися голами, аж до 18-ї хвилині, коли табло засвідчило перевагу  запоріжців – 8:6. До перерви вона зросла до п’яти м’ячів – 15:10. А от у другому таймі господарі майданчика закинули перший м’яч лише 39-й хвилині, пропустивши до цього п'ять. Гості вийшли вперед, і хоча надалі запоріжці двічі наближалися до суперника на відстань витягнутої руки (19:20, 20:21), на більше їх не вистачило. А в одеситів, навпаки, відкрилося друге дихання. Вони були нестримними, грали з величезним запалом і заслужено стали чемпіонами Універсіади.
В'ячеслав ДІДУШЕНКО, тренер збірної Запорізькій області: «Команда Одещини добре зіграна, виступає у Суперлізі. Кольори ж нашої команди захищали гравці двох клубів. До початку турніру нам вдалося провести лише одне спільне тренування. Напередодні вирішального матчу ми провели дуже важку гру проти збірної Луганщини, яка сповідує жорсткий гандбол. Через це у зустрічі з одеситами не змогли взяти участь Женя Мельниченко, Стас Петричко, Юра Кубатко. Не на повну силу грав і Женя Константинов. Усе це не могло не позначитися на підсумковому результаті. Поки вистачало сил, витримували високий темп, все було гаразд…».
Отже, підсумкові місця розподілилися наступним чином: І – Одеська область, ІІ – Запорізька, ІІІ – Луганська, ІV – Донецька, V – Львівська, VI – Дніпропетровська, VII – Чернівецька, VIII – Тернопільська, ІХ – Вінницька, Х – Харківська.

На фото Анатолія ВЛАСОВА: збірна студентська команда Запорізької області – срібний призер Х літньої Універсіади України. 

Немає коментарів: