пʼятницю, 21 травня 2010 р.

Талісманами Ігор-2012 в Лондоні стали краплі сталі


Учора, за 800 днів до старту літніх Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні, світові були представлені офіційні талісмани цих стартів, а також паралімпійських змагань, які їм слідуватимуть.
Це – Уенлок та Мандевіль, дві краплі сталі, яку, за легендою їхніх творців, використовували для зведення опорних конструкцій Олімпійського стадіону в столиці Великої Британії, де проводитимуться Ігри-2012.
Свої імена талісмани отримали від назв двох британських міст, які свого часу зіграли вкрай важливу роль в розвитку олімпійського руху Планети.

Уенлок названий на честь містечка Мач-Уенлок, де в ХІХ сторіччі проводились спортивні змагання, які надихнули П’єра де Кубертена на створення Олімпійських ігор. Голова цього талісмана за формою нагадує дах лондонського Олімпійського стадіону, а три зубці на ній символізують місця на медальному подіумі. На зап’ястях Уенлок носить п’ять браслетів дружби, кольорів п’яти олімпійських кілець.



Мандевіль – символ Паралімпійських ігор, отримав ім’я від міста Стоук-Мандевіль, де зародилася традиція проведення сучасних Паралімпіад. Формою своєї голови він повторює емблему паралімпійських стартів. Мандевіль знаходиться в постійному русі і прагне перевершувати власні досягнення. Щоб завжди покращувати свій результат, він носить таймер на руці. Обидва талісмани мають по одному оку – об’єктиву камери. 


За словами творців талісманів, дизайн Уенлока та Мандевіля орієнтований на дитячу та молодіжну аудиторію. Найближчі два роки вони допомагатимуть популяризувати спорт, зокрема, під час національних спортивних шкільних змагань, в яких братимуть участь.
Талісмани мають власний сайт www.ourlondon2012.com/mascots. До того ж, історія Уенлока та Мандевіля лягла в основу мультсеріала, який розповідатиме про традиції та події Олімпійських та Паралімпійських ігор. Першу його серію ми пропонуємо вашій увазі:



НОК України

Немає коментарів: