середу, 26 березня 2008 р.

ІІІ Спортивні ігри школярів України

ПЕРШІ МЕДАЛІСТИ
З Мукачева, де проходили фінальні змагання з греко-римської боротьби за програмою ІІІ Спортивних ігор школярів України, повернулася збірна Запорізької області.
На прийомі в обласному управлінні з фізичного виховання та спорту МОН України керівник делегації Олег Карпенко розповів:
Наша команда була укомплектована виключно вихованцями Запорізької ДЮСШ № 6, яку очолює шестиразовий чемпіон світу з греко-римської боротьби Микола Миколайович Чученко. Тож хлопці намагалися довести, що є гідними нащадками спортивної слави свого директора. Найближче до «золота» був Олександр Крупій (вагова категорія до 69 кг), якого ми тренуємо з Сергієм Гаврилюком. Сашко гідно протистояв чемпіонові України Миколі Мунтяну з Миколаєва, якому судді віддали перевагу.
Ще одну срібну медаль нашій збірній приніс підопічний заслуженого тренера України Мурада Саргсяна і Валерія Брильова Андрій Клименко (до 85 кг). Третє місце в цій ваговій категорії посів вихованець заслуженого тренера України Лаврентія Майламяна Самір Волошанін. А тренерський дует Саргсян – Брильов підготував ще й бронзового призера у вазі до 76 кг Ріната Юмангулова. По 17 очок у командну скарбничку додали Михайло Аветисян (до 50 кг) і Олександр Михальченко (до 100 кг), які посіли п’яті місця.
У командному заліку збірна нашої області посіла третє призове місце, а ДЮСШ № 6 серед дитячо-юнацьких шкіл та спеціальних навчальних закладів спортивного профілю – перше. Гадаю, що цей успіх став можливим завдяки учбово-тренувальному збору, який ми провели за спонсорської підтримки директора фірми "Супутник" Юрія Шевченка.

Нині юні борці готуються до чемпіонату України серед кадетів, що відбудеться у травні в Маріуполі. Саме там визначиться склад збірної команди країни, яка візьме участь у чемпіонаті Європи.

Немає коментарів: