четвер, 10 грудня 2009 р.

ТУРНІРНА ХРОНІКА

Дзюдо


На татамі -- тринадцятирічні
126 учасників, що представляли 12 команд із АР Крим, нашої та Дніпропетровської областей, зібрав традиційний юнацький турнір, присвячений пам’яті колишнього директора Запорізького механічного заводу, майстра спорту СРСР Олексія Шияна, котрий трагічно загинув три роки тому.
Змагання проходили на двох татамі спортивного залу Запорізької СДЮШОР з вільної боротьби та дзюдо й засвідчили, що підростає гідна зміна досвідченим майстрам. Юні господарі турніру, чий вік не перевищував 13 років, були найсильнішими в трьох вагових категоріях: срібний призер чемпіонату України Ілля Буртовий – серед дзюдоїстів вагою до 42 кг, Богдан Хроменков – до 46 кг, Микола Боровських – до 60 кг. Почин земляків підтримали учень обласного спортивного інтернату Олександр Мойсей (55 кг) і динамівець Богдан Лук’яненко (понад 66 кг).
Шість вищих нагород поїхали за межі нашої області. Їхніми володарями стали Дмитро Бородін (Синельникове), Дмитро Донець (АР Крим), Олександр Кошляк і Грачик Авачян (обидва – Дніпропетровськ).

Волейбол

Студентська ліга стартувала
На спортивних базах двох запорізьких коледжів – гідроенергетичного і медичного – пройшли ігри групових турнірів обласної Студентської волейбольної ліги серед юнацьких команд вищих начальних закладів І – ІІ рівнів акредитації.
У групі «А» впевнено стартували волейболісти Василівського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету, які завдали поразок командам трьох коледжів із обласного центру – будівельного, гідроенергетичного й радіоелектроніки. В активі майбутніх будівельників – дві перемоги.
У групі «В» стовідсоткового успіху в двох матчах досягла команда Дніпрорудненського індустріального технікуму, яка довела свою перевагу над збірними авіаційного і медичного коледжів. Майбутні медики у впертій боротьбі взяли гору над командою авіаційного коледжу – 3:1.

Легка атлетика

Подвійний успіх Валерії Лаврушиної
Під дахом спортивного комплексу ВАТ «Мотор Січ» минулих вихідних проходив ХХ Всеукраїнський зимовий юнацький турнір на призи СК «Мотор Січ».
У змаганнях взяли участь 192 юні прихильники «королеви» спорту. Серед переможців в окремих видах програми – четверо вихованців СДЮШОР з легкої атлетики «Металург». Двічі – після стрибків у висоту та довжину -- на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднімалася Валерія Лаврушина, на дистанції 60 м кращий час показали Анастасія Митко та Максим Перчатий, в забігу на 1000 м – Дмитро Красно.
Переможцями турніру також стали: в бігу на 200 м – вихованець Запорізької ДЮСШ № 10 Ігор Лесник, а в естафеті 4 х 245 м – команда дівчат облради «Колос».

Немає коментарів: