неділю, 21 червня 2009 р.

Спартакіади

ЗА РЕГІОНАЛЬНИМ ПРИНЦИПОМ
Фінішувала обласна спартакіада учнів профтехосвіти, яка через брак коштів проводилася в трьох регіональних центрах – Запоріжжі, Мелітополі та Бердянську.
— З урахуванням контингенту учнів залік здійснювався окремо для юнаків (7 видів спорту) і дівчат (6 видів), — розповідає начальник навчально-спортивного відділу обласного управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Наталя МЯЧИНА. – Серед команд юнаків професійно-технічних навчальних закладів обласного центру перше місце посіли учні ВПУ № 27 (керівник фізвиховання – Надія Олефір), які випередили збірні ліцеїв залізничного й автомобільного транспорту. Серед команд дівчат за усталеною традицією не було рівних ученицям центру профтехосвіти швейного та перукарського мистецтва (керівник фізвиховання – Ганна Хлєвна), а наступні призові місця посіли колективи ВПУ № 38 та центру профтехосвіти. Якщо ж говорити про загальний залік, то жоден зі згадуваних навчальних закладів не зміг скласти гідну конкуренцію переможцеві – центру професійно-технічної освіти водного транспорту (керівник фізвиховання – Геннадій Гусєв).
У Мелітополі домінували дівчата з місцевого торгово-професійного ліцею (керівник фізвиховання – Маргарита Руденко), які випередили землячок із будівельного центру профтехосвіти та професійного ліцею залізничного транспорту. Майбутні залізничники виграли комплексні змагання серед юнаків, обійшовши в підсумковій таблиці будівельників і учнів ВПУ № 40.
У Бердянську спартакіадні змагання пройшли за переваги команди дівчат із місцевого професійного ліцею (керівник фізвиховання – Олександр Назаров), які випередили збірні ВПУ ресторанного сервісу і професійного машинобудівного ліцею. У суперечці юнаків найкращі здобутки мають майбутні ресторатори, яких підготувала Галина Кайда. Учні машинобудівного і професійного ліцеїв задовольнилися наступними призовими місцями. Слід відзначити, що в бердянських регіональних змаганнях спартакіади брали участь професійно-технічні навчальні заклади не тільки цього міста, а й Оспенківський професійний аграрний ліцей.
На жаль, спартакіадна активність інших ліцеїв області обмежується участю у турнірах із волейболу, настільного тенісу та футболу. Нинішнього року такі змагання проводилися в Гуляйполі, куди до місцевих майбутніх аграріїв приїздили команди Пологівського, Кубишевського та інших аграрних ліцеїв. Перемагали, як правило, господарі.
Наступного року плануємо проводити кубкові змагання за участю переможців регіональних турнірів з наймасовіших видів спорту, зокрема з баскетболу, настільного тенісу, футболу.

Немає коментарів: