вівторок, 19 травня 2009 р.

Спортивний туризм

«Мустанг», «Мауглі», «Олімп» — чемпіонські назви
На острові Хортиця проведено V чемпіонат Запорізької області з техніки пішохідного туризму серед учнівської та студентської молоді, присвячений 70-річчю Запорізької області.
У змаганнях, в ролі організатора яких виступив Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді (ЗОЦТКУМ), взяли участь 200 прихильників туризму, які представляли 20 команд.
Абсолютним переможцем чемпіонату в молодшій віковій групі стала команда «Мустанг» (Бердянський центр спортивного туризму), яка посіла перші місця в обох видах програми – крос-поході та подоланні смуги перешкод, а в підсумку – й у командному заліку, випередивши юних туристів «Пілігрима» (Приморський район) і Олексіївської ЗОШ (Куйбишевський район).
Більш напружена боротьба за призові місця спостерігалася у середній віковій групі, де крос-похід виграв «Мауглі» (Приморська ЗОШ № 2), а смугу перешкод – бердянський «Азовець». Однак останній не потрапив до трійки призерів у загальнокомандному заліку, яка має такий вигляд: «Мауглі», «Ехо» (Вільнянський район), Берестівська ЗОШ (Бердянський район).
У старшій віковій групі поза конкуренцією був турклуб «Олімп» (ЗНУ), який переміг в обох видах програми і в загальнокомандному заліку, де друге і третє місця завоювали відповідно «Бердянськ-профі» та «Хлібодар» із Калинівської ЗОШ (Веселівський район).
Команди-переможниці та призери нагороджені грамотами, медалями й цінними подарунками (наметами, рюкзаками, іншим туристським спорядженням). А ще на чемпіонів чекає участь у чемпіонаті України з пішохідного туризму серед юніорів, який відбудеться 7 – 12 липня в Коростишеві (Житомирська область).

Немає коментарів: