пʼятницю, 4 березня 2011 р.

Ігри-чемпіонів-2011

«Основа» порушила традицію
Того дня Палац спорту «Юність» гостинно приймав учасників чергового відбіркового етапу V Всеукраїнських спортивних змагань школярів «Біола – Ігри Чемпіонів-2011», організованих ТМ «Біола» та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.
Виборювати звання чемпіона нашої області й путівку до фінальної частини змагань, що відбудеться у травні в Міжнародному дитячому центрі «Артек», виявили бажання 13 команд запорізьких навчальних закладів, а також школярі  Бердянська і шести сільських районів області. Врочисту ходу команд очолювали триразові переможці попередніх «Ігор чемпіонів» -- учні Чубарівської загальноосвітньої школи з Пологівського району, які крокували з сертифікатом на 3 тисячі гривень від «ЮніорБанку», який є партнером організаторів «ІгорЧемпіонів». Свої показові виступи учасникам майбутніх баталій присвятили вихованці Запорізької ДЮСШ з козацьких бойових мистецтв «Спас» і ансамбль акробатичного рок-н-ролу «Діксі» Центру творчості дітей та юнацтва Жовтневого району обласного центру. Вдалих стартів і переможних фінішів школярам побажали головний спеціаліст управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Пестрецов, олімпійська чемпіонка Сеулу-88 зі спортивної гімнастики Ольга Стражева, головний арбітр змагань Олена Аксьонова, а регіональний представник «ЮніорБанку» Вікторія Куліш оголосила, що всім членам  команди-переможниці особисту пластикову картку будуть зараховані призові 100 гривень.  
Коли завершилися кваліфікаційні змагання – естафета «Смуга перешкод», позитивних емоцій не приховували не тільки діти, що добре виступили, а й дорослі, зокрема, методист Орджонікідзевського районного відділу освіти Валерій Макаренко – до фінального квартету потрапили відразу дві команди цього району – ЗОШ № 72 та виховально-навчального комплексу «Основа». Разом зі земляками з ліцею № 99 (Хортицький район) та школярами з Чубарівки, що вважалися фаворитами змагань, на них чекала суперечка за єдину путівку до «Артеку».
Того дня в історію Всеукраїнських «Ігор чемпіонів» був вписаний цікавий факт: вперше в них узяли участь діти-інваліди, яких привів тренер з плавання Запорізької ДЮСШ інвалідного спорту Олег Удалов. Лише двоє з них навчаються у Хортицькому реабілітаційному центрі, решта – в загальноосвітніх школах. Ці хлопці та дівчата ніколи не бачили цієї «смуги перешкод», проте не мали ніяких послаблень щодо себе, тож не могли на рівних змагатися зі здоровими дітьми, але в черговий раз повірили себе. «Участь у таких стартах має стимулювати моїх підопічних, - вважає Олег Удалов. -  Адже завтра ми від’їздимо до Донецька, де проходитиме міжнародний турнір з плавання на призи Героя України Віктора Смирнова, який сім років тому привіз із Афін п’ять золотих паралімпійських медалей. Сподіваюсь, що ми повернемось додому, як кажуть, із щитом, а найперспективніші – Анжела Потьомкіна, Віка Совцова, Таїсія Мамай і найменша, 10-річна Маша Кузьменко – з медалями».
Тим часом четвірка фіналістів проходила наступні випробування. Якщо після конкурсу «Колесо» ще важко було виділити лідера, то «Бій гладіаторів» навів на думку що, трирічному домінуванню чуба рівців може прийти кінець, - вони поступилися «Основі».
Та остаточний розподіл місць визначався в ще одній суперечці на «Смузі перешкод». І тут учні «Основи» теж випередили чубарівців. Однак залік – комплексний, і всі нетерпляче чекали «вироку» суддів. Коли ж його було оголошено, новоспечені чемпіони області – учні ВНК «Основа» разом зі своєю вчителькою Тетяною Матвіїшиною стрибали від щастя, а на очах двох дівчаток із команди Пологівщини з’явилися сльози розчарування. Трете місце посіли учні ЗОШ № 72, четверте – ліцею № 99. Усі вони отримали грамоти, футболки та смачні напої від ТМ «Біола», подарунки від «ЮніорБанку».
На завершення додамо, що успіх команди ВНК «Основа» цілком закономірний – позаторік вона була п’ятою, а в минулорічних «Іграх чемпіонів» посіла четверте місце.
  
На фото Анатолія ВЛАСОВА: під час урочистого відкриття змагань; нелегко долати «Смугу перешкод»; «гладіатори»; переможці з «Основи».

Немає коментарів: