понеділок, 15 листопада 2010 р.

Гирьовий спорт

У чемпіонах – тренер і його підопічні
В італійському Мілані відбувся 18-й чемпіонат світу з гирьового спорту, в якому взяли участь 168 спортсменів  з 21 країни. Збірна України, загальний здобуток якої – 49 медалей, посіла перше місце в загальнокомандному заліку.
Вперше в історії світових змагань з гирьового спорту звання чемпіонів вибороли тренер і два його вихованці. Йдеться про учасника ветеранського турніру – викладача кафедри фізичного виховання та спорту Таврійського державного агротехнічного університету заслуженого тренера України Сергія Івановича Кубрака та його підопічних – студентів цього вузу Максима Черникова (вагова категорія до 80 кг) і Дмитра Євенка (до 90 кг), які виступали в юніорській групі з паралельним заліком у турнір дорослих спортсменів.
Вправно володіючи двопудовими гирями, обидва студенти, що захищають кольори спортивного товариства «Колос», за сумою двоборства стали чемпіонами світу серед юніорів, а в турнірі дорослих посіли відповідно третє і четверте місця. До того ж, у ривку Дмитро Євенко встановив рекорди України та світу – 171 підйом.
Сергій Кубрак, виступаючи у ваговій категорії до 70 кг вікової групи 45 – 49 років, став чемпіоном світу в дев’ятий раз. Він оновив рекорд світу для ветеранів у поштовху, що належав йому ж, здійснивши 145 підйомів двох 24-кілограмових гир. Там же, в Мілані, йому було вручено номерний золотий знак та посвідчення заслуженого тренера за версією Міжнародної конфедерації гирьового спорту.
Ще один представник ветеранського руху нашої області Тимофій  Косенко (вікова група – 60 – 65 років, вага гир – 16 кг) з села Червоноармійського Якимівського району оформив своє тринадцяте світове чемпіонство.
Три нагороди привезли додому з Мілана представники СК «Мотор Січ». Микола Пташник (вагова категорія понад 90 кг) завоював малу срібну медаль у змаганні чоловіків у ривку, а Наталія Пліщак (до 60 кг) і Любов Черепаха (до 70 кг) були поза конкуренцією в жіночому турнірі.

Дзюдо
Успіх юних майстрів татамі

У Чернівцях завершився чемпіонат України серед 14 – 15-річних юнаків і дівчат. Збірна Запорізької області посіла друге загальнокомандне місце, поступившись першістю лише юним дзюдоїстам Києва.

Переможцями у своїх вагових категоріях стали Ілля Буртовий (42 кг, СДЮШОР з боротьби вільної та дзюдо), вихованці обласного інтернату спортивного профілю Богдан Зусько (81 кг) і Семен Ракита (90 кг). Бронзові нагороди вибороли Максим Анісімов (ДЮСШ «Динамо» України) та Марія Скора (Новомиколаївська ДЮСШ).

Немає коментарів: