суботу, 31 жовтня 2009 р.

Спортивне орієнтування

Стежками Хортиці в пошуках контрольних пунктів


Минулих вихідних на оспіваному в легендах острові відбувся чемпіонат області серед учнівської та студентської молоді «Азимут-2009», організований Запорізьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді (ЗОЦТКУМ).

Учасниками цього масового заходу стали 250 юних прихильників бігу з компасом і картою. Керівництво ЗОЦТКУМ на чолі з Тетяною Митрофановою безкоштовно надало у розпорядження гостей із різних регіонів області як приміщення безпосередньо на території центру, так і турбазу «Наддніпрянську» в селищі Павло-Кічкас, де були створені чудові побутові умови. Про постановку дистанцій з урахуванням різних вікових категорій (від 10 до 21 року) подбали ветеран запорізького спортивного орієнтування Лілія Пох та її помічник Андрій Кучерук.

Першого дня змагання відбувалися в заданому напрямку. Серед наймолодших учасників найшвидше із завданням знаходження контрольних пунктів впоралася десятирічна Ліза Воробйова з Вільнянського району. У віковій групі до 14 років відзначився Едуард Шахмаєв, який показав час, кращий за результати багатьох доросліших орієнтувальників, а серед досвідченіших спортсменів (до 21 року) перемогу святкував вихованець Лілії Пох Андрій Царенко.

Наступного дня проходили естафети, в яких успіх сприяв командам сільських районів області – Веселівського (від 12 до 14 років) і Приморського (від 14 до 16 років).

Немає коментарів: