пʼятницю, 24 липня 2009 р.

Фундамент майбутніх перемог закладається на березі Дніпра

Щоразу, буваючи у Вільнянському районі, мимоволі ловлю себе на думці: який же правильний вибір зробили в 30-х роках минулого сторіччя дирекція й профком моторобудівного заводу (тоді він носив ім'я начальника Головного управління авіаційної промисловості СРСР Петра Баранова), заснувавши в селі Вільноандріївці здравницю для родин заводчан і піонерський табір. Місцевість - мальовнича: на 40 гектарах розкинувся лісовий масив, поруч плавно несе свої води Дніпро, а повітря буквально п'янить...

Тут же багато років тому знайшов притулок спортивно-оздоровчий табір «Маяк» СК «Мотор Сич», мешканцями якого в літні місяці стають вихованці СДЮШОР з плавання та стрибків у воду, а також центральних секцій заводського спорткомплексу. Вони приїжджають не тільки заради того, щоб любуватися тутешніми пейзажами й вдихати хвойний аромат, - їх чекають щоденні тренування, що допомагають і зберегти спортивну форму, і закласти фундамент на черговий спортивний сезон.

— Протягом літнього періоду в «Маяку» проходять оздоровлення близько 150 юних спортсменів, — засвідчує завідувач табором Андрій Задорожний. – Окрім плавців і стрибунів у воду, таку можливість мають боксери, футболісти, а також вихованки нашої підшефної СДЮШОР № 3 з гандболу. 21-денне перебування в таборі обходиться батькам дітей лише в 150 гривень, тобто в символічну суму. Усе це завдяки тому піклуванню, яке приділяє правління й профспілковий комітет ВАТ «Мотор Січ» соціальній сфері. Юні спортсмени тренуються й оздоровлюються в унікальних умовах ландшафту прибережної смуги, яку утворюють величезний сосновий бір і Дніпро.

Ми побували на двосторонній грі юних гандболісток, з якими працюють тренери Микола Оболонін і Тетяна Радько. До послуг майбутніх майстринь стрімкого м’яча – спеціалізований гандбольний майданчик з європокриттям, саме той, на якому закладають фундамент майбутніх перемог гандболісти чоловічої команди "Мотор-ЗНТУ-ЗАБ".

Бачили ми й тренування юних стрибунів у воду, з якими займалася заслужений тренер України Ірина Журавльова.

— Мої підопічні, — розповідає Ірина Володимирівна, — учні першого і другого спеціалізованих класів спеціалізованої школи фізкультури № 18. Стрибками у воду вони займаються протягом двох – трьох років, уже дебютували у всеукраїнських змаганнях. Майбутніми «зірочками», вважаю, можуть стати Даша Яковенко, Антон Свирський, Євген Науменко, Валерія Галантюк, Христина Пилипенко. Знаходження в спортивно-оздоровчому таборі – ідеальний варіант підготовки: діти дотримуються режиму дня, п’ять разів на день харчуються, чого не кожна сім’я може забезпечити, я вже не кажу про тренування в умовах тутешнього цілющого повітря.

Фото Анатолія ВЛАСОВА

Немає коментарів: