понеділок, 13 липня 2009 р.

Всесвітня універсіада


Запорізькі студенти – без

медалей

Збірна України посіла шосте місце в загальнокомандному заліку 25-ї Всесвітньої літньої універсіади, що завершилася в Белграді (Сербія).

Українські спортсмени завоювали 7 золотих, 11 срібних і 13 бронзових медалей. Дві золоті нагороди здобув донецький майстер блакитних доріжок Ігор Борисик, який переміг на двох дистанціях плавання брасом – 100 і 200 м. Чемпіонами Універсіади також стали харківський лучник Віктор Рубан, миколаївський стрибун у воду Костянтин Міляєв, дві жіночі команди фехтувальниць (рапіра і шабля), чоловіча студентська збірна України з футболу.

На жаль, серед запорізьких посланців спортивного студентства медалістів немає. Найближче до п’єдесталу пошани були дзюдоїст Станіслав Бондаренко, стрибунка у воду Євгенія Пономаренко та гімнаст Віталій Наконечний. У змаганні майстрів татамі вагою понад 100 кг Бондаренко дійшов до півфіналу, де програв голландцю Лууку Вербію, а другу нагоду стати призером Станіслав втратив уже в абсолютній вазі, поступившись у двобої за «бронзу» росіянинові Дмитру Стєрхову. Євгенія Пономаренко в дуеті з луганчанкою Марією Волощенко посіла четверте місце у синхронних стрибках з 3-метрового трампліна. Віталій Наконечний пробився до фіналу змагань на поперечині, де задовольнився п’ятим місцем.

Запорізькі плавці можуть пишатися хіба що дев’ятим місцем в жіночій естафеті 4х100 м вільним стилем: до складу українського квартету входила запоріжанка Катерина Рагушенко. А от Любов Король та Ілля Чуєв покладених на них сподівань не виправдали, не потрапивши до жодного фіналу в змаганнях майстрів батерфляю.

Розчарували також тхеквондисти Максим Бойцов, Анна Кондратьєва і дзюдоїстка Тетяна Лусникова.

У загальнокомандному заліку 25-ї літньої Універсіади перемогу святкували російські спортсмени, які завоювали 27 золотих, 22 срібні й 27 бронзових медалей. Друге місце дісталося збірній Китаю (22 золоті, 21 срібна й 15 бронзових нагород), третє – студентам Південної Кореї (21 золота, 11 срібних, 15 бронзових медалей).

Немає коментарів: