вівторок, 17 лютого 2009 р.

Спартакіада школярів

Про призерів та байдужих чиновників на місцях
Фінішували два турніри за програмою обласної спартакіади школярів – волейбольний (серед юнаків) і шаховий.
Змагання волейбольних команд міст області та районів Запоріжжя проходили в спортивному залі обласної ДЮСШ. Звання чемпіона спартакіади завоювала збірна Мелітополя. Друге місце посіли юні волейболісти Жовтневого району обласного центру, а третьою позицією задовольнилися торішні чемпіони – школярі Комунарського району.
Два чільні місця шахового турніру посіли юні токмачани і енергодарці, що свідчить про плідну роботу в цьому напрямку міських центрів дитячо-юнацької творчості. Бронзовим призером змагань за шахівницями стала команда Жовтневого району.
На жаль, доводиться констатувати, що у волейбольному турнірі взяли участь лише сім команд, у шаховому – шість. Це наслідок байдужого ставлення до розвитку шкільного спорту освітянських чиновників на місцях. Якщо, приміром, берданці можуть якось виправдовувати цю байдужість нестачею коштів для відрядження команд (щоправда, гроші знаходяться, коли мова заходить про фестиваль «Нащадки козацької слави»), то позицію відділу освіти Орджнікідзевської районної адміністрації взагалі важко зрозуміти: шаховий турнір спартакіади школярів проходив у клубі «Думка», що розташований на території цього району.

Немає коментарів: