четвер, 31 січня 2008 р.

CПАРТАКІАДИ


НАЙСПОРТИВНІШІ ВИКЛАДАЧІ –

В ЗНТУ
У Запоріжжі протягом двох днів проходили змагання традиційної обласної спартакіади "Бадьорість, здоров’я, активне довголіття" за участю професорсько-викладацького складу і співробітників вищих навчальних закладів ІІІ – ІV рівнів акредитації.





Під час урочистого відкриття спартакіади її учасників вітали голова
ради ректорів вузів області, ректор ЗНТУ Сергій Бєліков, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації

Віктор Захарчук і начальник Запорізького обласного управління фізвиховання та спорту Міністерства освіти і науки України Микола Авраменко. Останній вручив старшому викладачеві кафедри фізвиховання ЗНУ Валерію Баранову, проректору з соціально-виховної роботи Класичного приватного університету (ЗІДМУ) Сергію Білоусову і завідуючому кафедрою фізвиховання Таврійського державного агротехнічного університету Дмитрові Хассаю Почесні грамоти Комітету з фізвиховання та спорту МОН України, якими вони нагороджені за вагомий внесок у розвиток фізкультури та спорту серед студентської молоді.

Представники восьми вузів області визначали найсильніших у п’яти видах спорту. Найбільшого успіху досягла збірна Запорізького національного технічного університету, в активі якої перемоги в змаганнях з баскетболу, волейболу, кульової стрільби та настільного тенісу. В підсумку викладачі «машинки», яких надихала на перемогу завідуюча кафедрою фізкультури та спорту Людмила Соловйова, посіли перше загальнокомандне місце.
Другий показник – у збірної Запорізького державного медичного університету, чиї команди стали
срібними призерами спартакіадних турнірів з кульової стрільби, настільного тенісу й шахів. Третє загальнокомандне місце
посіла команда Запорізького національного університету, в активі якої другі місця в змаганнях з баскетболу і волейболу, треті – в турнірах з настільного тенісу та шахів. Подальші місця посіли збірні КПУ, ЗДІА, БДПУ, МДПУ, а замкнула турнірну таблицю, незважаючи на перемогу в шаховому турнірі, команда ТДАТУ.









Переможці й призери спартакіади в загальнокомандному заліку отримали красені-кубки, а кожна збірна – солодкі призи від обласного управління фізвиховання та спорту МОН України. Головне ж, переможці обласної спартакіади стануть основою при комплектуванні збірних команд для участі у Всеукраїнській спартакіаді професорського-викладацького складу та співробітників вищих навчальних закладів.


Коментар головного арбітра спартакіади, голови спортклубу ЗНТУ Валентина Бакуша:
— З кожним роком кількість команд-учасниць нашої спартакіади збільшувалася, й нині за її нагороди сперечалися викладачі практично всіх провідних вузів області. Якщо торік змагання проводилися з чотирьох видів спорту, то нині – з п’яти. А до
програми наступної спартакіади планується включити ще й міні-футбол і, можливо, плавання. Незважаючи на напружений характер турнірної боротьби й незалежно від зайнятих місць усі учасники залишилися задоволені цими стартами. Їм вдалося позбутися зайвого тягаря, що супроводжує будні й відчути себе молодими. Якщо казати про сюрпризи, то головною несподіванкою став успішний виступ збірної медичного університету, яка вперше увійшла до трійки призерів.
— А що допомогло команді ЗНТУ вибороти загальнокомандну перемогу?
— Усі наші викладачі шанують спорт. Кожної середи вони відвідують тренування з настільного тенісу, баскетболу, волейболу. А під час спартакіади вони довели, що є ще порох у порохівницях. Фундаторами нашого загальнокомандного успіху були викладачі кафедри фізкультури та спорту: в турнірі з кульової стрільби свою майстерність довела Наталія Голєва, душею нашої волейбольної збірної був її капітан Сергій Луценко, а тенісистів до перемоги привів чемпіон минулорічної Всеукраїнської спартакіади викладачів і співробітників вузів Сергій Мотуз.

Фото Володимира СВИРИДОВА

* * *
Фінішувала й обласна спартакіада серед викладацького складу вузів І – ІІ рівнів акредитації, в якій перемогу здобула збірна Мелітопольського державного промислово-економічного технікуму (директор – Дмитро Бойко, керівник кафедри фізкультури – Володимир Бунін).
Цікаво, що мелітопольці посіли другі місця у всіх видах програми, але цього вистачило, щоб відсвяткувати загальнокомандну перемогу. Серед лауреатів спартакіади – шахісти Оріхівського аграрного технікуму, волейболісти Дніпрорудненського індустріального технікуму і команда з настільного тенісу Запорізького радіоколеджу.

Немає коментарів: