середу, 19 вересня 2012 р.

СПАРТАКІАДНЕ СВЯТО


Минулого тижня на запорізькому стадіоні «Локомотив» відбулося свято з нагоди відкриття щорічної обласної спартакіади серед учнівської та студентської молоді.
Після маршу-параду учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів зі словами вітання до них звернувся начальник Запорізького обласного управління з фізичного виховання та спорту Микола Авраменко. У нагородженні найкращих спортсменів області, переможців ІV Спортивних ігор школярів України та їхніх тренерів узяли участь уславлені олімпійські чемпіони Ольга Стражева і Олександра Рєзанова, а також дев′ятиразова чемпіонка СРСР з віськово-прикладного багатоборства Ганна Хлєвна. Урочисте відкриття спартакіади завершилося підняттям Державного Прапора та прапора Спортивної студентської спілки України, яке здійснили переможці ІV Спортивних ігор школярів України.

Окрасою свята стала легкоатлетична естафета серед учнів ПТНЗ та студентів ВНЗ, у якій взяли участь 24 команди професійно-технічних навчальних закладів, 15 збірних коледжів і 9 команд університетів.
У забігу учнів ПТНЗ перемогу святкували учні двох начальних закладів обласного центру – дівчата з вищого професійного училища сфери послу і юнаки з професійного ліцею автотранспорту.
В естафеті студентів коледжів абсолютну перемогу здобула збірна Запорізького металургійного коледжу ЗДІА, якій не було рівних у стартах і дівчат, і юнаків. Щоправда, в естафеті за участю прекрасної половини студентства майбутнім металургам гідну конкуренцію склала команда Запорізького гуманітарного коледжу, яка вперше бере участь в обласній спартакіаді.
У забігах серед студентів вищих навчальних закладів подвійну перемогу святкували команди Запорізького національного університету. Втім, якщо в жіночій естафеті до самісінького фінішу зберігалася певна інтрига – відрив лідера від спортсменок Запорізького національного технічного університету склав долі секунди, то чоловіча естафетна команда ЗНТУ відстала на три секунди.
Переможці і призери легкоатлетичної естафети отримали дипломи і почесні грамоти від обласного управління з фізичного виховання та спорту. 

Немає коментарів: