вівторок, 19 червня 2012 р.

ВАГОМИЙ УСПІХ ЗАПОРІЗЬКИХ ШКОЛЯРІВ

Нинішній рік, оголошений Роком спорту та здорового способу життя, подарував учнівській молоді чимало захоплюючих стартів. Для багатьох юнаків і дівчат першим кроком у спорт вищих досягнень стали ІV спортивні ігри школярів України, до програми яких входили 16 видів спорту.
У змаганнях, що тривали з січня до травня і проходили в 11 регіонах України, взяли учать близько 900 тисяч школярів з усієї країни. Збірна Запорізької області, що виступала у другій заліковій групі, посіла перше загальнокомандне місце, випередивши школярів Вінницької та Волинської областей. В активі наших земляків – 16 золотих, 8 срібних і 14 бронзових нагород.

Найвагоміший внесок у цю перемогу здійснив вихованець Запорізького обласного спортивного інтернату спортивного профілю гімнаст Едуард Єрмаков, який виборов 4 золоті, по одній срібній та бронзовій медалі. Чималий врожай найвищих нагород зібрали веслувальники. Учень Запорізької СШ №40 Владислав Шевченко, перемігши на каное-одиночці, ще одне «золото» завоював на каное-четвірці разом із Максимом Богослов’яком, Ігорем Івановим (обидва – Енергодарський навчально-виховний комплекс № 5) і Романом Макотою (Оріхівський НВК № 2). Перемогу також святкував енергодарський екіпаж байдарки-двійки у складі Дениса Давидова (ЗОШ № 2) Олексія Кашуби (НВК № 5). Не менш вдало виступили запорізькі плавці: дві золоті медалі завоювала Кристина Слободянюк (ЗОШ № 44), по одній – Олена Вітюк (ЗОШ № 3) і Євген Мамин (ЗОШ № 15).
До числа золотих медалістів також увійшли вихованці обласного спортінтернату Максим Бих (легка атлетика) і Роман Пацюрківський (греко-римська боротьба), учень Токмацької ЗОШ № 10 Денис Мартинюк (вільна боротьба), боксери Джамшит Хайдаров (Запорізька ЗОШ №86) і Микита Плотников (Вільнянська гімназія «Світоч»).
Микола АВРАМЕНКО,
                                                                                                           начальник обласного управління
                                                                                                           з фізичного виховання та спорту

Немає коментарів: