понеділок, 12 січня 2009 р.

Спартакіади

ЧУДОВИЙ ПРИКЛАД ДЛЯ УЧНІВ
Минулого тижня спортивний зал Запорізького будівельного центру профтехосвіти став ареною змагань обласної спартакіади «Здоров’я» серед працівників ПТНЗ, яка має широку географію й зібрала близько 300 учасників.

Цей захід обласне управління з фізичного виховання та спорту організовує під час зимових канікул вже понад десять років. І кожного разу урізноманітнюється програма змагань. Нині до таких традиційних видів, як волейбол, настільний теніс, шахи і шашки, додалися дуйбол (оздоровчий вид, що спрямований на профілактику захворювань легенів) і дартс (метання дротиків).
Вітаючи учасників спартакіади з її відкриттям, голова обласного Комітету з профтехосвіти Олександр Базь та начальник обласного управління з фізвиховання та спорту МОН України Микола Авраменко наголошували на тому, що при кожному центрі або ліцеї профтехосвіти мають функціонувати групи здоровя. Адже саме приклад керівників навчальних закладів, викладачів і майстрів з виробничого навчання спонукає учнів до здорового способу життя.
Найкраще до цих змагань підготувалися працівники Запорізького професійного ліцею залізничного транспорту. Ольга Товстуха виграла жіночий турнір з настільного тенісу, а разом зі своїм колегою Станіславом Тарчевським – і першість серед змішаних пар. Ще один представник цього ліцею Володимир Щоголєв переміг у змаганні шахістів.
У жіночому шаховому турнірі звання переможниці виборола Ольга Луціва (ВПУ № 38). У змаганнях шашкістів найсильнішими були Ірина Баранова (Дніпрорудненський професійний ліцей) і Сергій Щебликін (Веселівський професійний аграрний ліцей). А на волейбольному майданчику домінувала команда Запорізького центу профтехосвіти швейного та перукарського мистецтва.
Природно, у багатьох видах програми тон задавали фахівці, для котрих фізична культура і спорт є професією. Приміром, суперечку чоловіків – шанувальників настільного тенісу виграв керівник фізвиховання ВПУ № 23 Сергій Рєзанов, до речі, неодноразовий призер спартакіадних турнірів. А захоплюючі змагання з дартсу подарували радість перемог керівникові фізвиховання Запорізького професійного ліцею сервісу Леоніду Міленькому та викладачці фізкультури і здоров’я Мелітопольского професійного ліцею Ірині Кравченко.

Немає коментарів: