четвер, 29 квітня 2010 р.

ХРОНІКА ЗМАГАНЬ

Дзюдо
На татамі – майбутні олімпійці
В Оріхові відбулися змагання в залік обласної спартакіади сільських школярів, що проходить під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?».
Понад вісімдесят 14-річних і молодше юнаків і дівчат виборювали призові місця в 10 вагових категоріях. Командну перемогу здобули юні господарі змагань. Друге місце посіла збірна Новомиколаївського району, третє – Куйбишевського.
За підсумками  змагань сформовано збірну обласної ради ФСТ «Колос», яка візьме участь у Всеукраїнських сільських спортивних іграх.

Футбол
Дюжина претендентів на вісім путівок
Розпочалася першість області серед юнаків двох вікових груп – 1994 – 1995 та 1996 – 1997 років народження.
За традицією роль організаторів цих змагань узяли на себе управління у справах сімї, молоді та спорту облдержадміністрації та обласна федерація футболу. Як і торік, до участі в першості залучилися 24 команди, шо представляють 12 юнацьких клубів, які розподілено на дві групи за територіальною ознакою. По чотири кращі команди з кожної групи здобудуть право зіграти у фінальній пульці, де й визначаться чемпіони та призери першсті.
У стартовому турі зафіксовано такі результати (перший – матчу старших юнаків, другий – молодших): «Буревісник» (Мелітополь) – ДЮСШ (Бердянськ) -- 1:1, 0:0; «Ольвія» (Нововасилівка, Приазовський район) – «Олімпієць» (Приморськ) – 3:1, 0:7; ДЮСШ «Кам’янка» (Кам’янка-Дніпровська) – ДЮСШ «Оріхів» – 4:0, 3:0; «Таврія-Скіф» (Роздол, Михайліський район) – «Темп-Енергія» (Енергія) – 2:5, 0:5; ДЮСШ «Олком» (Мелітополь) – «Спартак» (Мелітополь) – 2:3, 3:5; «СВ» (Вільнянськ) – «Таврія» (Василівка) – 3:0, 1:2.



Спартакіади
Є путівки до фіналу!
Завершилися зональні волейбольні турніри за програмою ІІ Всеукраїнської спартакіади учнів профтехосвіти, фінальні змагання якої відбудеться в Одесі.
Преш за все, відзначимо переможний виступ збірної юніорів нашої області, яка в Одесі спромоглися посісти перше місце, випередивши господарів турніру та команду Херсонщини. Запорізькі дівчата поступилися вдома дніпропетровським волейболісткам, але теж стали володарками путівки до фінальної частини змагань.

Головний приз поїхав до Краснодара
Шість команд 14 – 15-річних гандболістів взяли участь у традиційному, 29-му за ліком, Міжнародному меморіалі Олімпійського чемпіона Монреаля-76 Юрія Лагутіна.
Перше місце завоювали гості з російського Краснодара, а другими були юнаки з міста Брянка Луганської області. Бронзовим призером стала команда СДЮШОР «ZTR», але цим титулом вона не обмежилася, оскільки Меморіал Юрія Лагутіна давав запорізьким командам паралельний залік в обласну спартакіаду школярів.
Отже чемпіоном спартакіади стала команда Ленінського району, основу якої й склали вихованці СДЮШОР «ZTR». Наступні призові місця спартакіадного турніру посіли команди Хортицького і Шевченківського районів, які були представлені відповідно юними гандболістами СДЮШОР імені Юрія Лагутіна і № 3.

Немає коментарів: