понеділок, 13 червня 2011 р.

Спартакіади

Чемпіони навчаються в «Захиснику»

У Запоріжжі завершилася Всеукраїнська спартакіада серед вихованців військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою. Всі турботи з організації цього заходу взяв на себе обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник»
У церемонії врочистого відкриття спартакіади, що покликана сприяти обміну передовим досвідом щодо організації спортивно-масової та військово-патріотичної роботи між військовими навчальними закладами, удосконаленню військової підготовки та загального рівня фізичної підготовки ліцеїстів, пропаганді серед молоді здорового способу життя, взяли участь начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов, начальник обласного управління з фізичного виховання та спорту Монмолодьспорту Микола Авраменко, військовий комісар Запорізького облвійськкомату Давид Моїн.
Всього у Спартакіаді взяли участь 13 ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, Київський військовий ліцей імені Івана Богуна, Севастопольський військово-морський ліцей і Львівський державний ліцей. Ліцеїсти змагалися у конкурсі стройової пісні, здавали нормативи з підтягування на поперечині, бігу на 100 метрів та кросу на 1000 метрів, метання на дальність навчальної гранти Ф-1, кульової стрільби з пневматичної гвинтівки, перетягування канату та контрольної вправи на смузі перешкод.
В ході напруженої боротьби загальнокомандну перемогу здобули  господарі спартакіади – збірна Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник», яка продемонструвала найкращі результати в конкурсі зі стройової підготовки, у змаганнях з бігу на 100 м та виконанні загальнокомандних вправ на єдиній смузі перешкод. На кросовій дистанції та в кульовій стрільбі з пневматичної гвинтівки запоріжці посіли треті місця. До речі, вихованець ліцею-інтернату «Захисник» віце-сержант Олександр Бурлєєв в особистому заліку серед стрільців виборов «бронзу».
Друге загальнокомандне місце посіла збірна Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Харитоненка, третє – Прикарпатського військово-спортивного ліцею.
За час перебування у Запоріжжі ліцеїсти ознайомилися з історією та традиціями козацького краю, відвідали місцевий музей зброї, Дніпровську гідроелектростанцію та здійснили екскурсію на теплоході навколо острова Хортиця.


Немає коментарів: