понеділок, 6 грудня 2010 р.

Волейбол

Є така ліга!
У розпалі чемпіонат обласної аматорської волейбольної ліги, до якої входять команди вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації.
Як повідомляє головний арбітр змагань Анатолій Ковтун, проходять ці змагання у два кола, перший з яких фінішуватиме напередодні Нового року. У трьох турах, що вже відбулися стовідсоткового успіху домоглися волейболісти Мелітопольського промислово-економічного технікуму, яких тренує Євгенія Пермякова. Мелітопольці явно націлилися на чемпіонство, але гідну конкуренцію їм можуть скласти студенти Дніпрорудненського індустріального технікуму, Василівського аграрного коледжу, запорізьких медичного, електротехнічного, будівельного та гідроенергетичного коледжів.
Що ж собою являє обласна аматорська волейбольна ліга? Розповідає начальник Запорізького обласного управління з фізичного виховання та спорту МОН України Микола Авраменко:
- Протягом останніх десяти років Міністерство освіти та науки України не проводить ніяких змагань серед студентів вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації, -- розповідає. – Щоправда, мають місце турніри серед профільних навчальних закладів, але вони проблему не вирішують. Тож чотири роки тому за ініціативою викладачів фізвиховання Дніпрорудненського індустріального технікуму та за підтримки нашого управління вперше в Україні була створена обласна аматорська волейбольна ліга, до якої увійшли студентські команди вузів І – ІІ рівнів акредитації. Якщо на початку свого існування це новоутворення об’єднувало чотири колективи, то нині їх уже дев’ять. Спонсором змагань виступає ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат», і , якщо врочисте відкриття турніру відбувається в Запоріжжі, то заключний тур із підведенням підсумків, нагородженням призерів і кращих гравців – у Дніпрорудному. Нині чимало областей України виявляють бажання увійти до нашої ліги, але ми не поспішаємо її розширювати до всеукраїнського масштабу, оскільки нам бракує коштів для відрядження команд за межі області. Втім, я не виключаю можливості проведення матчевих зустрічей між студентами окремих областей, якщо подібні ліги виникнуть там. Мої колеги з Дніпропетровська вже виявили бажання надіслати свою команду на матчеву зустріч з переможцем нашої ліги, яка віншуватиме фінальний тур у Дніпрорудному. Наразі вивчаємо можливості створення баскетбольної студентської ліги, до якої, на мій погляд, мають увійти вузи усіх чотирьох рівнів акредитації, оскільки цей вид спорту користується неабиякою популярністю у вузах області.

Немає коментарів: