понеділок, 10 листопада 2008 р.

Карате

Володар чотирьох медалей
З таким вагомим багажем повернувся з італійського міста Джесоло Лідо чемпіон світу з сучасного карате (версія WUKO) серед юніорів у ваговій категорії до 70 кг – студент четвертого курсу інституту здоров’я, спорту і туризму Запорізького класичного приватного університету Антон Семченко.
Позавчора у рідному вузі новоспеченого чемпіона вітали директор інституту Світлана Волкова, викладачі й однокурсники, представники обласної федерації карате. До речі, очолює цю громадську організацію батько Антона – лідер КWF в Україні Владислав Семченко.
Владислав Вікторович працює тренером із дзюдо в мелітопольській ДЮСШ № 3. Саме туди він привів свого часу 7-річного Антошку. Коли хлопець підріс, він перейшов на карате, і в цьому виді бойових мистецтв перед ним відкрилися заманливі перспективи.
Кожний старт, особливо міжнародний, додавав Антонові досвіду. До речі, в Італії він побував не вперше: у квітні нинішнього року на змаганнях Кубка Європи виборов «срібло» в абсолютній ваговій категорії, а у складі збірної України став володарем почесного призу.
На чемпіонаті світу, в якому взяли участь спортсмени 56 країн, запорізький каратист провів 15 боїв. У складі українських трійок він двічі ставав бронзовим призером – командного чемпіонату світу з куміте (вище за українців у таблиці розташувалися румуни і росіяни) та у так званому міксі (два юнаки і дівчина), де краще за наших каратистів виступили румуни і бельгійці.
Останнього дня змагань Антон провів п’ять боїв у особистій першості. У фінальному поєдинку Антон зустрівся з італійцем Леонардо Інглєсє. Судді відверто симпатизували останньому, але ця обставина не завадила нашому землякові довести бій до перемоги й здобути титул чемпіона світу. Навіть батько не очікував такого злету від сина (він планував йому «бронзу»)!
Та на цьому сходження Антона на світовий п’єдестал не завершилося. Під завісу чемпіонату він став володарем золотої нагороди у ротаційному командному турнірі, де дозволяються заміни бійців. Антон виступав у фінальному двобої, приніс українській команді кілька балів, алое через травму ока був замінений. Справа в тому, що в сучасному карате дозволений «дозований контакт» у голову руками й ногами. Та оскільки удари блискавичні, визначити під час бою «дозу контакту» практично неможливо, і це призводить до травм. На щастя, український каратист, що замінив Антона, спромігся зберегти перевагу, й наша збірна вийшла переможцем у цьому змаганні, випередивши команди Білорусі, Італії та Іспанії.
Успіхи Антона Семченка (він має другий дан) базуються на його працелюбності. Вранці – навчання в університеті, згодом його можна побачити у Палаці культури ВАТ «ЗАлК», де Антон і тренує юних каратистів, і вдосконалює свою майстерність. Додому ж повертається десь о дев’ятій вечора. Між іншим, коли він закінчить університет, отримає професію реабілітолога, але, як розумієте, не виключено, що піде шляхом батька, тобто стане тренером.

Немає коментарів: