понеділок, 21 липня 2008 р.

Тхекфондо

Нею пишається ЗНУ
Приємну звістку надіслав заслужений тренер України Юрій Бабак з Белграда, де проходив чемпіонат світу з тхеквондо серед студентів.
Запоріжанка Ганна Кондратьєва, виступаючи у ваговій категорії до 72 кг, виборола бронзову медаль. Ганна – студентка четвертого курсу факультету фізвиховання Запорізького національного університету, який і делегував її на чемпіонат до столиці Сербії. Не менш важлива й присутність під час змагань тренера спортсменки Максима Грабка (школа «Джур», Запорізька районна ДЮСШ «Колос»), чия поїздка до балканської країни стала можливою за сприяння АПК «ІСТОК».

середу, 16 липня 2008 р.

Вільна боротьба

Світове «срібло» Оксани Шалікової
У Салоніках (Греція) завершився чемпіонат світу з вільної боротьби серед студентів.
У ваговій категорії до 63 кг вдало виступила випускниця Мелітопольського державного педагогічного університету Оксана Шалікова. Вихованка заслуженого тренера України Алтая Абдуллаєва (ФСТ «Колос») продемонструвала видовищну боротьбу і лише у фіналі поступилася досвідченій канадці Джустині Боучард з університету Калгарі.

вівторок, 15 липня 2008 р.

Спартакіади

Гідний дарунок до ювілею факультету
Володимир СВИРИДОВ,
провідний спеціаліст обласного управління з фізвиховання та спорту
Завершилася обласна спартакіада вищих навчальних закладів ІІІ – ІV ступенів акредитації, яку проводило обласне управління фізвиховання та спорту Міністерства освіти і науки України.
Суперництво на спортивних майданчиках була напрочуд запеклим, і доля першого місця визначилася в заключних баталіях. Перемогу святкували студенти Запорізького національного університету (ректор – Сергій Тимченко, голова спортклубу – Валерій Баранов), зробивши, таким чином, своєрідний подарунок до 40-річчя факультету фізичного виховання ЗНУ.
Збірна команда ЗНТУ, якій для перемоги не вистачило трьох очок, після десятирічної гегемонії в обласних спартакіадах вузів змушена була задовольнитися другим місцем. На третій сходинці підсумкової таблиці – спортивний клуб Класичного приватного університету.
Подальші місця командного заліку розподілилися таким чином: Запорізький державний медичний університет, Запорізька державна інженерна академія, Таврійський державний агротехнічний університет, Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій, Бердянський державний педагогічний університет.

Спартакіади

Інтервал між призерами – три очка
Леонід ТОЛКАЧОВ,
головний фахівець
Запорізького обласного управління фізичного виховання та спорту
Фінішувала обласна спартакіада вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації, до програми якої входили 11 видів спорту.
У змаганнях взяли участь 14 коледжів області. Залік проводився за підсумками кращих результатів у шести видах спорту. Боротьба за першість була надзвичайно напруженою, тож доля призових місць вирішувалася під час двох останніх стартів – легкоатлетичного кросу і турніру з пауерліфтінгу.
Перше місце із загальною сумою 210 очок вибороли студенти Металургійного технікуму ЗДІА (директор – Володимир Самойлов, керівник фізвиховання – Сергій Крижко), яким не було рівних у турнірах з легкої атлетики, баскетболу (юнаки), настільного тенісу та в легкоатлетичному кросі. Аби випередити майбутніх металургів, лише трьох очок не вистачило команді Запорізького авіаційного коледжу. В її активі – перемоги в змаганнях з баскетболу (дівчата), шашок і плавання.
Третє місце з 204 очками посіли студенти Мелітопольського промислово-економічного коледжу, котрі виграли змагання з пауерліфтінгу, волейболу (юнаки) і шахів. До чільної шістки також увійшли три запорізькі навчальні заклади – будівельний і гідроенергетичний технікуми, а також електротехнічний коледж.
Прийняте рішення, що наступного року залік у спартакіаді вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації вестиметься за кращими показниками у семи видах спорту.