четвер, 18 серпня 2011 р.

Бронзові успіхи запоріжців на студентському форумі


На Всесвітній Універсіаді, що проходять у китайському Шеньжені, бронзові медалі завоювали три запорізькі спортсменам.
Як повідомляє сайт "Репортер UA", на шляху до півфіналу змагань з пляжного волейболу, в яких брали участь 32 чоловічі пари, студент ЗНУ Сергій Попов і його партнер сумчанин Валерій Самодай здобули сім перемог. У півфіналі українці поступилися росіянам Сергію Прокоф'єву та Юрію Богатову - 1:2 (21:19, 15:21, 11:15). Однак останнім не судилося стати чемпіонами: у фіналі вони програли полякам Михалу Кадзелє та Якубу Шаланкевичу. А "бронзу" вибороли Сергій Попов і Валерій Самодай, які здолали норвежців Квамсдаля і Стромсвага - 2:1 (14:21, 21:12, 15:10).


Ще одну медаль в українську скарбничку поклали дзюдоїсти в командних змаганнях. Чоловіча збірна, до складу якої входить Размік Тоноян (він приніс паралельний залік Києву та Запорізькій області), у стартовому раунді поступилася майбутнім чемпіонам - японцям 2:3. У втішному раунді українці були сильнішими за збірні Узбекистану (5:0, Тоноян здобув чисту перемогу), Німеччини (3:2, в активі Тонояна - іппон) і Польщі (3:2). У підсумку - третє місце.

Згодом ще одну бронзову медаль завоював вихованець СДЮШОР "Спартак-Класичний приватний університет" з плавання 19-річний студент ЗНУ Сергій Фролов. Підопічний заслуженого тренера України Ігоря Бондаренка встановив на дистанції 1500 м плавання вільним стилем особистий рекорд - 15 хвилин 6,17 секунди. До цього Сергій показав четвертий результат на 400-метрівці, п'ятий - на дистанції 800 м.
До речі, цих же днів у далекій Лімі (Перу) на чемпіонаті світу серед юніорів вдало виступив ще один вихованець СДЮШОР "Спартак-КПУ" - дворазовий призер юніорського чемпіонату Європи Євген Коптєлов, який на рік молодший за Сергія. У плаванні на 50 м батерфляєм Євген, наставниками якого є заслужені тренери України Надія Артюх і Сергій Гусєв, посів четверте місце, а на дистанції вдвічі довшій -- шосте. 

У змаганнях зі степ-аеробіки за програмою Всесвітньої Універсіади збірна України, до складу якої входять студентки ЗНТУ Катерина Стоколос, Олена Тептіна, Вікторія Губенко, Ольга Лукінова, Катерина Шелест та Катерина Іванова, посіла п'яте місце.

Після дев'яти змагальних днів студентська збірна України піднялася на шосте місце в загальнокомандному заліку Універсіади.
1. Китай — 61 золотих, 35 срібних, 28 бронзових медалей.

2. Росія — 35, 36, 39.

3. Південна Корея — 23, 20, 29.

4. Японія — 22, 26, 35.

5. США — 17, 20, 9.

6. Україна — 11, 15, 13.

пʼятницю, 12 серпня 2011 р.

ВСЕМИРНАЯ УНИВЕРСИАДА СТАРТУЕТ


Всемирные летние студенческие игры открываются в китайском Шэньчжэне. Соревнования продлятся до 23 августа. В них примут участие более 10 тыс. спортсменов из 150 стран. В программе игр значатся 26 видов спорта, в которых будут разыграны 306 комплектов наград.
Сборная России является главным претендентом на победу в общекомандном зачете. Она будет представлена во всех видах спорта. В состав российской делегации вошли 672 человека, в числе которых 476 спортсменов. Основные медальные надежды россияне связывают с художественной гимнастикой, водными видами спорта, легкой атлетикой, футболом, баскетболом, волейболом.
Однако серьезную конкуренцию нашим соседям составят атлеты Китая, которые будут выступать на глазах своей публики. На Универсиаде двухлетней давности, которая прошла два года назад в Белграде, российская команда завоевала 76 медалей (27 золотых, 22 серебряных и 27 бронзовых). Вторую строчку с 58 наградами заняла сборная Китая (22 – 21 – 15).
Вместе с тем, помимо китайцев, россиянам придется сражаться и с другими сильными сборными: Кореей, Японией, Великобританией, Францией. В то же время американцы, которые обычно являются лидерами медального зачета на взрослых Олимпиадах, на Универсиады не вывозят сильнейшие составы команд.
Следующая Универсиада пройдет в 2013 году в Казани.